ZeroBuild'23 sıfır enerji binalar

Bu yıl 4’uncu kez düzenlenecek olan Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit’23’te, Sıfır Enerji Binalar’a dair tüm bileşenler, oturumların yanı sıra fiziki örneklerle de aktarılacak.

Zirveyi düzenleyen ZeroBuild Institute tarafından tasarlanan Sıfır Enerji Bina örneği sayesinde, ziyaretçiler Sıfır Enerji Bina’lar için en önemli kriterler olan yüksek düzeyde yalıtım, yüksek performanslı pencere ve kapı sistemleri, hava sızdırmazlığı, enerji verimi yüksek mekanik sistemleri içeren ürünleri görebilecek ve alternatif enerji sistemlerinde yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olabilecekler.

ZeroBuild Summit’23’te “daha iyi mimarlık” ve “daha iyi mühendislik” kavramlarının yeniden ele alınacağına dikkat çeken ZeroBuild Summit’23 Direktörü ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Karanfil Kaçmaz, “Sıfır Enerji Bina’ların uygulamasında mimarlık-mühendislik bilgilerinin bütüncül bir şekilde ele alınması gerekiyor. Henüz tasarım aşamasında; çevreye uyumlu, doğal kaynakları minimum düzeyde tüketen, doğal ışığın ve açıklıkların güneşin yönüne göre düzenlendiği, iklim koşullarının dikkate alınarak ısıtma, soğutma ve aydınlatma yüklerinin azaltıldığı ve enerji verimi yüksek sistemlerin seçildiği, ekolojik peyzaj ile desteklenen bütüncül bir mimari yaklaşım ile tasarlanmalılar” dedi.

Doç. Dr. Karanfil Kaçmaz: “Binanın enerjisinin tamamı yenilenebilir kaynaklardan sağlanabilir”

ZeroBuild Summit’23 Direktörü Doç. Dr. Gamze Karanfil Kaçmaz
ZeroBuild Summit’23 Direktörü Doç. Dr. Gamze Karanfil Kaçmaz

Doç. Dr. Gamze Karanfil Kaçmaz, uygulama aşamasında ise bina kabuğunun yüksek düzeyde yalıtım ve sızdırmazlığının sağlanması için zemin, duvar ve çatı izolasyonunun uygun tip ve kalınlıkta yapılması gerektiğinin altını çizerek şu bilgileri verdi: “Doğru yalıtımlı kapı ve pencere kullanımı ile bina kabuğunun yalıtım ve sızdırmazlığı desteklenmektedir. Yüksek enerji verimliliği, ısıtma/soğutma, aydınlatma ve bina içinde kullanılacak tüm cihazlar için önemli bir kriterdir. Kullanılacak bu cihazların enerji tüketimi en düşük seviyede olmalıdır. Tüm bu kriterler sağlanarak yapılmış bir binanın enerjisinin tamamı veya büyük bir bölümü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanabilir.”

ZeroBuild Summit’23’e dair tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.