154 KV Yuvacık RES TM – İznik TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesinin, İznik İlçesi’nin Kutluca, Hacıosman, Gürmüzlü, Candarlı, Hisardere mahalleleri sınırları içerisinde yapılması planlanıyor.

Bölge halkının sıcak baktığı yatırımda, Yuva Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, Yuvacık RES Santralinin yapımını tamamladıktan sonra yöredeki tüm halka enerji konusunda eğitim verip, iş için uzak şehirlere gitmek zorunda kalan gençlere de istihdam sağlayacak. Özellikle çocuklara yönelik okul yatırımı da yaparak eğitimlerine destek verecek.

Yuvacık Rüzgar Enerji Santrali’nden elde edilecek elektrik enerjisi, elektrik enerjisi iletim hatları ile İznik Trafo Merkezi (TM)’ne iletilecek. Hat, 154 kV geriliminde olup, fider çıkışından itibaren inşa edilecek 17,3 km uzunluğundaki hat, kompakt direkli tek devre 1272 MCM iletken ile yapılacak.

PROJENİN 6 AYDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Proje güzergahı, Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği hükümleri dikkate alınarak belirlendi. Ayrıca projenin TEİAŞ Etüt Proje Teknik Şartnamesi esas alınarak hazırlandı. Güzergah orman ve şahıs arazisi vasfında bulunan alanlardan geçiyor. Bu doğrultuda, ormanlık alanda bulunan direk yeri ve iletken geçişi için orman izni, şahıs mülkiyetinde bulunan direk yerleri için kamulaştırma ve şahıs mülkiyetinde bulunan iletken geçişleri için irtifak hakkı tesis edilecek.

Proje kapsamında Havai Elektrik Enerjisi İletim Hattının da tesis edilmesi bekleniyor. Projenin inşaat çalışmalarının, 6 ayda tamamlanması planlanıyor. Söz konusu Elektrik Enerjisi İletim Hattı güzergâhı planlanırken, Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği hükümleri dikkate alınarak ve gerekli etki mesafesi bırakıldı. Bu anlamda, toplantıda yerleşim yerlerinden güvenli bırakılan bu mesafelerle yöre halkı sağlık yönünden etkilemeyeceği önemle belirtildi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.