EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Alpaslan Bayraktar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Alpaslan Bayraktar, EPİAŞ’ın desteklediği Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’nun yaptığı “Enerji Perspektifi Gelecek ve Fırsatlar” programına konuk oldu.

Enerjide izlenen politikalara değinen Dr. Alparslan Bayraktar,  Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları kurulu gücüyle dünyada on ikinci, Avrupa’da ise beşinci sırada olduğunu hatırlattı. Yenilebilir enerji kaynaklarının enerji çeşitliliği ve yerli teknolojinin arttırılması bakımından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Bayraktar, “Türkiye’nin enerji talebi son yıllarda artmaktadır. Aynı zamanda ülkemiz ne yazıkki enerjide dışa bağımlı konumdadır. Bu yüzden Bakanlık olarak gerek enerji talebini karşılamak gerekse enerji çeşitliliğini arttırarak dışa bağımlılığımızı azaltmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bu yüzden 2017 yılında Bakanlığımız tarafından açıklanan Milli Enerji ve Maden Politikası’nda çizdiğimiz hedefler doğrultusunda arz güvenliğini sağlayacak, enerji kaynaklarını çeşitlendirecek, enerji verimliliğini sağlayacak ve piyasaya katkı sunacak önlemler almaya devam edilecek” dedi.

“Daha İstikrarlı Fiyatlandırma Olacak”

Enerji Perspektifi Gelecek ve Fırsatlar

Konuşmasında doğal gaz keşfine ve doğal gaz arama çalışmalarına da değinen Bayraktar, “Doğal gaz sadece meskenlerde değil, sanayide de kullanılan önemli bir doğal kaynak. Ülkemiz bu anlamda dışa bağımlılığı azaltmak, arz güvenliğini sağlamak amacıyla sürdürdüğü doğal gaz arama çalışmalarında güzel sonuçlar elde etti. Bu gelişmelerle birlikte doğal gazda daha istikrarlı fiyatlandırma olacak” diye konuştu.

Öte yandan 10 Nisan-30 Mayıs tarihleri arasında devam edecek etkinliğin 25 Nisan Pazar günü saat 14:00’te gerçekleşecek oturumunda “Doğal Gaz Keşifleri ve Enerji Piyasaları” başlığıyla EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu konuk olacak.

Bu yazı ilginizi çektiyse Türkiye yenilenebilir enerjide 44 bin 767 MW’ye ulaştı yazısı da ilginizi çekebilir.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.