Dünya Bankası’na göre Türkiye geçen yıl enerjide gösterdiği başarı sayesinde, sürdürülebilir enerji sıralamasında dünyada 23’üncü oldu. Türkiye bu sıralamayla Rusya, Katar ve İran’ı geride bıraktı.
Türkiye geçen yıl enerjiye erişim, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında gösterdiği başarı sayesinde dünya sürdürülebilir enerji sıralamasında 111 ülke arasında 23’üncü sırada yer aldı.

ENERJİYE ERİŞİMDE 100 PUAN ALDI
Dünya Bankası’nın bu yıl ilk defa yayımladığı “Sürdürülebilir Enerji için Mevzuat Göstergeleri” raporundan yaptığı derlemeye göre, dünyada tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 90’ı söz konusu 111 ülkede gerçekleşti. Rapordaki sürdürülebilir enerji sıralaması, ülkelerin enerjiye erişimi, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki gelişimlerine göre belirlendi. Enerjiye erişim alanında 100 tam puan alan Türkiye, enerji verimliliği alanında 65 puanla 24’üncü oldu.

BAŞARILI UYGULAMALAR
Türkiye, binalarda hayata geçirdiği enerji verimliliği uygulamaları, beyaz eşyalarda gerçekleştirdiği enerji verimliliği derecelendirme sistemi, uyguladığı teşvikler sayesinde enerji verimliliği alanında dünyada başarılı sayılan ülkeler arasında yer aldı.

HEDEF VERİMLİLİK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, sürdürülebilir enerji ile ilgili açıklamasında “Enerjide strateji ve politikalarımız kaynak çeşitliliğinin sağlanması, yerli ve yenilenebilir kaynakların ekonomiye kazandırılması, sürdürülebilirlik, enerji piyasalarında serbestleşme, enerji verimliliği, enerji üretiminde teknoloji transferi ve yerli teknolojinin geliştirilmesi temelleri üzerine kuruldu” ifadelerini kullanmıştı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.