WindEnergy Hamburg 2022

WindEnergy Hamburg Konferans ve Fuarı’na Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) organizasyonuyla Türkiye’den 130’u aşkın katılımcı yer aldı. Fuarda 30’dan fazla şirket Türkiye’nin rüzgar enerjisi sanayi potansiyelini ziyaretçilere tanıttı.

TÜREB Başkanı İbrahim Erden rüzgarda Türkiye’nin kurulu gücünün 11 bin megavat (MW) büyüklüğü aştığını belirterek, “Potansiyelimiz sadece karasal rüzgarda 100 bin MW’den fazla, keza güneş enerjisinde ise 250 bin MW’ye çıkabiliriz. Avrupalı üreticiler başta rüzgar türbin aksamları olmak üzere birçok alanda güvenilir tedarikçiye ihtiyaç duyuyor.

Güçlü alt yapı, gelişmeye açık yenilenebilir enerji kaynağı ve birçok yan teknoloji alanındaki birikimiyle Türkiye son 10 yılda hiç olmadığı kadar Avrupa’ya yakın, daha da yakınlaşacak. WindEnergy Hamburg etkinliğinde Türkiye’nin rüzgardaki sanayi ve yatırım potansiyelini ortaya koyduk. Genç nüfus, kalifiye eleman ve uzmanlaşmış bir ekip Türkiye’nin avantajları arasında yer alıyor” dedi.

Hamburg’daki organizasyona Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımları organizasyonun Türkiye tarafı için bir ilk niteliği taşıdığına dikkat çeken Erden, “İki bakanın aynı anda katılımı rüzgar enerjisine güvenini gösterirken, sanayisini daha da geliştirmek isteyen büyük bir motivasyonun da işareti. Ayrıca Türkiye en kalabalık temsil edilen ülkelerden bir tanesiydi. Biz güçlü bir pavilyonla temsil edildik. Bu etkinliği sanıyorum 4 günde 20 binden fazla insan ziyaret etti” dedi.

“Hedefimiz Türkiye rüzgar sektörünün profilini yükselterek yatırım çekmek”

TÜREB olarak amaçlarının Türkiye rüzgar sektörünün büyümesi ve profilini yükselterek daha fazla yatırımcının ülkeye çekilmesi olduğunu vurgulayan Erden, “Sektörün her kademesinin temsil edildiği bu ölçüde bir katılımla ülkemizde yatırımcıya sağlanan fırsatlar, sektörün potansiyeli ve kabiliyetleri ayrıca Türkiye’nin enerji arz güvenliğinde oynayabileceği etkin rol konusunda sözümüzü söylemek istedik.

TÜREB üyesi olsun olmasın amacımız sektörümüzde faaliyet gösteren tüm şirketlerimizin dünyayla bağlantı kurmasına katkıda bulunmak. Bu fuarın sektörümüzün gelişimi açısından kritik rol oynayacağına inanıyoruz. 1-2 Kasım 2022 tarihlerinde İzmir’de yapacağımız 11. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nde de sektörün sorunlarını ve gelişme fırsatlarını incelemeye devam edeceğiz” dedi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.