2024 Toyota Hilux Hibrit Özellikleri Toyota Hibrit Pikap Teknolojisi Avrupa'da Yeni Hilux Çift Kabin

Toyota, Hilux’un 2024 modeli için 48V hafif hibrit bir dizel motoru tanıtarak güç ve verimlilikte küçük bir artış sağlıyor. Bu yeni model, Toyota’nın popüler pikap serisindeki teknolojik yenilikleri temsil ediyor.

2024 model Toyota Hilux, 48 volt hafif bir hibrit sistemle donatıldı. Bu sistem, tek bir motor ile güç aktarım sistemine entegre edilmiş ve toplamda 16 beygir gücü (12 kilowatt) ve 48 pound-feet (65 Newton-metre) tork katkı sağlamakta. Toyota’nın turboşarjlı 2.8 litrelik dört silindirli dizel motoru, kendi başına 201 beygir gücü ve 369 lb-ft tork üretiryor. Sistem, küçük bir 48V lityum batarya tarafından desteklenmekte ve tamamen elektrikli bir modu bulunmamakta.

Yakıt verimliliğinde artış

Toyota’ya göre, Hilux Hybrid 48V, standart dizel motorla karşılaştırıldığında yüzde beş daha verimli bir yakıt tüketimi sunuyor. Bu artış, özellikle yoğun trafikte sürüşü iyileştiren geliştirilmiş bir dur-kalk sistemi sayesinde mümkün hale geliyor. Elektrik motorunun yardımıyla, motor, çok yavaş durumlarda daha uzun süre kapalı kalabiliyor. Toyota, dizel motorun rölantide 600 rpm’ye düşürülerek daha az yakıt tüketmesini sağlıyor. Ancak, şirket henüz kesin yakıt ekonomisi istatistikleri paylaşmamış durumda.

2024 Toyota Hilux Hibrit Özellikleri Toyota Hibrit Pikap Teknolojisi Avrupa'da Yeni Hilux Çift KabinÇok yönlü sürüş modları ve dayanıklılık

Yeni Hilux Hybrid 48V, sadece güç aktarım sistemiyle sınırlı kalmayıp, Toyota’nın Çoklu Arazi Seçim sistemini de içeriyor. Bu sistem altı sürüş modunu bulunuyor: Toprak, Çamur, Kaya, Kum, Derin Kar veya Otomatik mod. Ayrıca, Hilux’un off-road ününü korumak için, mühendisler elektrikli bileşenleri su geçirmez hale getirmek için ek adımlar atmışlar. Hibrit kamyonet, 27.5 inç (69.85 cm) su birikintilerinden geçebilir.

2024 Toyota Hilux Hibrit Özellikleri Toyota Hibrit Pikap Teknolojisi Avrupa'da Yeni Hilux Çift KabinAvrupa pazarına özel satış

2024 model yılı için Avrupa pazarında satışa sunulacak olan Hilux Hybrid 48V, yalnızca Çift Kabin formatında sunulacak.

Tam elektrikli Hilux üzerine çalışmalar

Toyota, Hilux serisini tamamen elektrikli bir pikap olarak geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Hibrit modelin yanı sıra, hidrojen yakıt hücreli bir prototip de geliştirilmekte. Bu çeşitlilik, Toyota’nın karbon nötr bir geleceğe doğru ilerleme stratejisinin bir parçası olarak değerlendirilebilir.

2024 Toyota Hilux Hibrit Özellikleri Toyota Hibrit Pikap Teknolojisi Avrupa'da Yeni Hilux Çift Kabin

Yenilenen Tasarım ve Hibrit Teknolojisi ile 2024 Toyota Hilux

Toyota’nın ikonik pikabı Hilux, 2024 model yılı için önemli güncellemeler alarak daha çekici ve verimli bir seçenek haline geliyor. Yeni 48 volt hafif hibrit sistem, bu güncellemenin merkezinde yer alıyor. Bu sistem, Rogue ve SR5 4×4 çift kabinli otomatik varyantlarda standart olarak sunulurken, SR 4×4 çift kabinli otomatikte ise opsiyonel olarak yer alıyor. Hibrit sistem, yakıt ekonomisini yaklaşık %6-10 oranında artırırken, motorun daha düzgün çalışmasını sağlıyor​​.

Estetik ve Fonksiyonel Güncellemeler

2024 Hilux, Workmate, SR ve SR5 (benzinli ve tek kabin şasi modelleri hariç) varyantlarında yeni tamponlar ile güncellenen ön yüz tasarımına sahip. SR5, üst ızgarada, ayna kapaklarında, kapı kollarında, spor barında, bagaj kapağı kulpunda ve arka tamponda yeni siyah dış detaylandırmalar alıyor. Tüm pikap modelleri, kuyruk kapısını daha kolay kullanım için gazlı amortisörler ve sönümleyicilerle donatılıyor. Ayrıca, SR otomatik pikaplar standart olarak ön ve arka park sensörleri ile birlikte geliyor. SR5, Rogue ve GR Sport varyantları, çift kabinli modellerde kablosuz telefon şarj cihazı ve iki adet USB-C portu ile güncelleniyor. 48V sürüş trenini SR modellerinde tercih etmek, anahtarsız giriş ve başlatma, çift bölge iklim kontrolü, halı zemin ve tüm pencereler için otomatik açma/kapama işlevselliği gibi ek özellikler kazandırıyor​​.

Teknoloji ve Performansın Buluşması

48 volt hafif hibrit sistem, Hilux’un yakıt verimliliğini ve sürüş kalitesini artırırken, Toyota’nın çevre dostu araç geliştirme yönündeki kararlılığını da gösteriyor. Bu sistem, motor-jeneratör birimi, 48 volt batarya ve dönüştürücüyü kullanarak, durduğunda otomatik başlatma-durdurma işlevselliğini etkinleştiriyor ve yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, ‘Çoklu Arazi Seçimi’ sistemi ile donatılan 48V varyantları, gelişmiş performans için altı off-road sürüş modu sunuyor​​.

Bu güncellemeler, Hilux’un piyasadaki rekabetçi konumunu korumasına ve hatta güçlendirmesine yardımcı oluyor. Toyota, bu yeniliklerle Hilux’un dayanıklılık, kabiliyet ve teknoloji alanındaki liderliğini pekiştiriyor. 2024 model yılı Hilux, hem estetik hem de teknolojik açıdan daha cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor, kullanıcılarına daha verimli ve keyifli bir sürüş deneyimi sunmayı vaat ediyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.