UNDP Türkiye güneş enerjisi eğitimi

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından, “Yenilenebilir Enerji Sektöründe Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluk Üyeleri için İstihdam Edilebilirliğin Artırılması” projesi kapsamında Türkiye genelindeki toplam 500 kursiyere eğitim verecek 40 eğiticinin eğitimi çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Uygulamalı mesleki ve teknik eğitimler ile yenilenebilir enerji alanında toplam 500 kişinin mevcut iş imkanlarına erişiminin artırılmasını amaçlayan proje kapsamında, 40 kadrolu eğitici ve usta öğreticinin, çevrim içi eğitimleri, 25-29 Ocak 2021 tarihlerinde tamamlandı.

UNDP Türkiye ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM) ortaklığıyla hayata geçirilen ve Kore Hükümeti tarafından finanse edilen proje kapsamında MEB onaylı “Fotovoltaik Güneş Panelleri Kurulumu ve Hibrit (Güneş-Rüzgar) Sisteme Entegrasyonu Eğitici Eğitimi”ne katılan kadrolu eğitici ve usta öğreticiler, özellikle güneş ve rüzgar enerjisi alanında gerekli teknik ve mesleki yetkinliklere sahip işgücünün oluşmasına katkıda bulunacak.

5 İLDE 500 SURİYELİ EĞİTİMLERDEN YARARLANACAK

UNDP Türkiye Suriyeli eğitimi

UNDP’nin “Suriye Krizine Yanıt ve Dayanıklılık Portfolyosu” altında hayata geçen ve Kore Hükümeti tarafından finanse edilen proje, yenilenebilir enerji alanında eğitimli insan kaynağını oluşturmak ve sektördeki istihdam edilebilirliklerinin artırılması, sürdürülebilir kalkınma, yerel sosyo-ekonomik gelişim ve sosyal uyuma katkıda bulunmayı amaçlıyor.

İlk etapta Bursa, Kocaeli, Konya illerinde 300 kişinin, daha sonra da Hatay ve Mersin illerinde 200 kişinin katılımıyla en az 500 geçici koruma altındaki Suriyeli ve ev sahibi topluluk üyesi uygulamalı mesleki ve teknik eğitimlerden yararlanacak. Öncelikle sektördeki vasıfsız iş gücünün eğitimine odaklanan mesleki eğitimlerde, katılımcılar özellikle güneş ve rüzgar enerjisi alanında yenilenebilir enerji üretimi yapan santral ve tesislerin mevcut ekipman ve sistemlerin kurulum, bakım ve onarımı konusunda, yenilenebilir enerji alanında mesleki ve teknik beceriler edinecekler.

40 KATILIMCI MÜFREDAT HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLDU

Online olarak gerçekleştirilen eğitimde yenilenebilir enerji teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojileri, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanı öğretmenleri ve halk eğitim merkezleri eğiticilerinden oluşan 40 katılımcı, projenin ilerleyen aşamalarında kursiyerlere aktaracakları müfredat hakkında bilgi sahibi oldular.

Ardından 16 Şubat tarihinde ise eğiticilerin hizmet sunumunun geliştirilmesine destek vermek, kapsayıcı sınıf içi pratiklere yer vermek ve karşılıklı öğrenme sürecini işletmek amacıyla UNDP Suriye Portföyü Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sosyal İçerme Danışmanı Dr. İdil Ceylan tarafından çevrim içi “Kapsayıcı Sınıf İçi Pratikler Semineri” verildi.

YÜKLENİCİLİĞİNİ DR. LEVENT YALÇIN YAPTI

UNDP Türkiye Suriyeli eğitimi

Yenilenebilir enerjiye yönelimin çevresel, teknik ve ekonomik dayanakları, güneş enerjisi (FV) elektriğine giriş, doğru akım ve alternatif akımın temel esasları, fiziksel büyüklüklerin ölçülmesi, dönüştürücü ve invertör devreleri, FV santralinin elektriksel montajı, fotovoltaik sistem kurulum alanı ve konstrüksiyon, güneş panellerinin montajı, bakım ve onarımı, GES otomasyon takibi, hibrit sistemi kurulumu, iş sağlığı ve güvenliği konularını kapsayan eğitim programı toplam 20 saat olarak gerçekleşti.

Yükleniciliğini Metosfer Enerji’den Lider Eğitici Dr. Levent Yalçın’in yaptığı eğitimler sırasında alanlarında uzmanlar Aykut Sağırkaya, Savaş Kuşçu ve Tevfik Akkaş tarafından, çevrim içi ortama uygun sunumlar ve görseller kullanıldı. Uygulamaya dönük fabrika gezisi, çatıya güneş enerjisi paneli kurulumu gibi aktiviteler ise, çevrim içi ortamda canlı olarak gerçekleştirilerek kamera ile eğitimlere uygulama örnekleri dahil edildi.

500 KURSİYERİN EĞİTİMİNE ŞUBATTA BAŞLANIYOR

Kore Hükümeti tarafından finanse edilen ve yenilenebilir enerji alanında eğitimli insan kaynağını oluşturmak ve sektördeki istihdam potansiyelini desteklemek yoluyla sürdürülebilir kalkınma, yerel sosyo-ekonomik gelişim ve sosyal uyuma katkıda bulunmayı amaçlayan “Yenilenebilir Enerji Sektöründe Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluk Üyeleri için İstihdam Edilebilirliğin Artırılması Projesi” kapsamında geçici koruma altındaki Suriyeli ve ev sahibi topluluklardan 500 kursiyerin eğitimlerinin ise 2021 Şubat ayında başlaması planlanıyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.