SKD Türkiye Başkanı Ebru Dildar Edin

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye)’nin 9’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı 7 Nisan Çarşamba günü yapıldı. Genel Kurul’da yapılan seçim ile 2021 – 2024 arasında görev yapacak yönetim kurulu üyeleri de seçildi.

Seçimin ardından yeni dönemin ilk Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan oylamanın sonucunda Ebru Dildar Edin, yeni dönemde de Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Ediz Günsel Başkan Yardımcısı, Aynur Duygu Yılmaz ise Sayman olarak yeni dönemde de görev aldılar. Yeni dönemde seçilen ve %39’u kadın üyelerden oluşan Yönetim Kurulu üç yıl boyunca görevde olacak.

YEŞİL DÖNÜŞÜM PRENSİPLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ

Göreve ikinci kere seçilen SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, “SKD Türkiye olarak, 2021 yılı ana stratejimiz, ‘Yeşil Dönüşüm’ prensipleri doğrultusunda yeni iş birlikleri ve yeni dijital araçlar ile öncü rolümüzü pekiştirecek çalışmalar yapmak olacak. Bu bağlamda tüm çalışma gruplarımızın daha aktif çalışmasını teşvik edecek projeler ortaya koymaya devam edeceğiz.

Geçtiğimiz dönemde gerçekleştirdiğimiz projelere değerli üyelerimizin verdiği katkılar, iş dünyasının sürdürülebilirlik konusunu ne kadar önemsediğini gösteriyor. Hem ülkemizin hem de dünyamızın daha sağlıklı bir geleceğe taşınması adına bu vizyon oldukça umut ve cesaret verici” dedi.

EKONOMİK KALKINMA YEŞİL İYİLEŞME ÜZERİNE KURGULANIYOR

SDK TürkiyeSKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, 2020 yılının ezberleri değiştiren ön görülemez bir süreç olduğunu belirterek, pandemi ile beraber insanlığın hali hazırda var olan krizler ile keskin bir şekilde yüzleşmek ve mücadele etmek durumunda kaldığını söyledi.

Ebru Dildar Edin’e göre, İş dünyası için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını iş yapış biçimlerine entegre etmek ve Paris Anlaşması’nın koşullarını yerine getirmek kaçınılmaz hale geldi. Pandeminin etkilerinden bir tanesi de birçok hükümet, kamu ve özel sektör temsilcisinin işbirliği kurarak ekonomik kalkınma planlarını “Yeşil İyileşme” üzerine kurgulamaya başlaması oldu.

Geçtiğimiz günlerde çatı örgütümüz WBCSD “Vizyon 2050: Dönüşüm Zamanı” çalışmasını lanse etti. WBCSD, küresel ekonomik sistemin, artık yalnızca finansal performansa dayalı değil, insanlar ve gezegen üzerinde yaratılan etkinin de dikkate alınarak değerlendirildiği bir sisteme geçiş yapılması gerektiğini, çünkü yalnızca finansal başarıya odaklanmanın gezegenimizde sürdürülemez sonuçlar ortaya çıkmasına neden olduğunu savunuyor. Dönüşüm için iş dünyası, kamu ve tüketici iş birliği ile aksiyon alınması gerektiğini ortaya koyuyor.

10 YIL SONRAKİ İŞ DÜNYASI BUGÜNDEN FARKLI OLACAK

SKD Başkanı Ebru Dildar Edin, 2021 yılı ana stratejilerinin “Yeşil Dönüşüm” prensipleri doğrultusunda yeni iş birlikleri ve yeni dijital araçlar ile öncü rol edinme hedefi olduğunu vurguladı.

Edin şunları kaydetti: “10 yıl sonra iş dünyasının bugünkünden farklı olacağı kesin. Temellerini bugüne dek yaptığımız çalışmalarla başlattığımız bu dönüşüm, bugün itibarı ile başlayacak üç yıllık yeni dönemimizde güçlenecek. Bizlerin bugün hayata geçirdiğimiz projeler ve aldığımız kararlar önümüzdeki 10 yılı şekillendirecek.

Yeni dönem olarak nitelendirebileceğimiz önümüzdeki üç yıl boyunca SKD Türkiye olarak, Döngüsel Ekonomi, İş Dünyası Plastik Girişimi ve Raporlama konularında bugüne kadar gerçekleştirdiklerimizi daha üst kademelere taşımayı hedefliyoruz.

Yeni bir çalışma dönemine girerken, birlikte yürüdüğümüz 74 üyemizle, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini iş dünyasının gündeminde en yukarılara taşımak için çalışacağız.”

SKD TÜRKİYE’NİN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Asil Üyeler:
Ebru Dildar Edin (GarantiBBVA), R. Ediz Günsel (PwC), Aynur Duygu Yılmaz (Sütaş), Ece Börü (TSKB), Can Çaka (Anadolu Efes), Çağlar Göğüş (Doğan Holding), Barış Kökoğlu (Borusan Holding), Hakan Timur (H.Ö.Sabancı Holding), Gökhan Sarı (McKinsey), Ahmet Erdem (Shell Türkiye), A. Aybala Şimşek (Şekerbank), Mete Buyurgan (Ülker)

Yedek Üyeler:
Volkan Ural (Kibar Holding), Devrim Çubukçu (Eczacıbaşı Holding), Ayça Turgay (P&G), Ebru Şenel Erim (Unilever) Oğuzcan Bülbül (Abdi İbrahim), Satı Balcı (Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası).

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.