Çin yeşil fabrika

Çin, başkent Pekin’de düşük karbon emisyonlu üretim tesislerinin gelişimini sağlamak amacıyla, yeni norm durumuna geçildiğini ve çevre dostu yeşil fabrika sayısının 112’ye çıktığını açıkladı.

Pekin Ekonomi ve Bilişim Dairesi tarafından yapılan açıklamada, ulusal normlar açısından “yeşil fabrika” toprağı ekonomik kullanmayı başarmış, yalnızca zararsız hammaddeleri işleyen, üretim sürecinde kirletmeyen, atıkları dönüştüren ve düşük karbon emisyonlu enerji kullanan tesis ve işletme anlamına geliyor.

He Jin: “30 proje için 50 milyon Yuan destek verildi”

Pekin Ekonomi Departmanı ve Ekonomi ve Bilişim Dairesi Bölüm Müdürü He Jin, kentin yerel normları optimize etmeyi sürdürdüğünü belirterek “Ayrıca başkent, yeşil kalkınma ve imalat endüstrisinin düşük karbon emisyonlu üretimi için 14’üncü Beş Yıllık Plan’na ilişkin eylem planını belirledi ve yayımladı. Dahası, yeşil teknoloji doğrultusunda dönüşüme finansal destek sağlandı. 2020 yılından bu yana, yaklaşık 50 milyon yuan sübvansiyon ile 30’dan fazla proje desteklendi” dedi.

Pekin’de değişik endüstri sektörlerinde yeşil işletmeler çoğalıyor. Bunların etkileri tedarik zinciri düzeyinde yaygınlaşıyor. Örneğin ABB yüksek teknoloji şirketi, büyük veri ve yapay zekâ kullanıyor ve ekipman işletimini gözlem altında tutarak sera etkili gaz emisyonlarını son üç yıl içinde yüzde 65 oranında azalttı.

Karbon emisyonu 2026’dan sonra yüzde 80 azalmış olacak

Bir diğer şirket olan Youcare Pharmaceutical da ısıyı yeniden kullanılıyor. Bu yöntem, şirkete her gün binlerce kilovat saatlik sıcaklık/enerji ekonomisi yapma olanağı veriyor. Bir başka örnek olarak, Pekin Benz Automotive ile Baosteel tarafından imzalanan iş birliği protokolü, bu yıldan itibaren düşük karbonlu çelik kullanımını öngörüyor. Buna göre, araçların üretiminde kullanılan çeliğin karbon emisyonu 2026’dan sonra yüzde 50 ila yüzde 80 arasında azalmış olacak.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.