Norveç merkezli enerji devi Statoil, dünyanın ilk yüzen rüzgar enerji santrali (RES) Hywind İskoçya’nın tamamen işletmeye alındığını açıkladı. Şirket önümüzdeki yıl pil depolama ünitesini de santral alanına ekleyeceğini bildirdi.

Projede işbirliği yapılacak olan Amerikan merkezli enerji depolama şirketi Younicos, offshore rüzgar santraline bağlanacak olan pil kapasitesinin 1-1.3 MWh (megawatt saat) olabileceğini duyurdu.

Younicos şirketinin açıklamasına göre, Batwind isimli projenin amacı bataryanın enerjiyi ne zaman tutacağı ne zaman şebekeye vereceğini belirlemek.

Batwind projesi, İskoçya’nın Peterhead şehrindeki Hywind İskoçya santralinin karadaki trafo merkezine konulacak iki Y.Cube 19 ayak modüler pil konteynerlerinden oluşacak. Younicos’dan gelen sistem bir pilin üretilen elektriğin değerini artırmaya nasıl yardımcı olabileceğini ve bir pilin rüzgar santrali ve şebekeyle nasıl birlikte çalışabileceğini anlamak için Statoil’in kullanacağı birkaç bileşenden biri olacak.

Haziran 2018’de hayata geçmesi beklenen proje karadaki depolama ünitesiyle deniz üstündeki santralin internet üzerinden bağlanmasını mümkün kılan ilk proje olma özelliği taşıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.