Nordex Türkiye

Nordex Türkiye Adıyaman, Ağrı, Kayseri, Tokat, Malatya, Diyarbakır ve Kahramanmaraş’ta üniversitelerin meslek yüksek okulu son sınıf ögrencileri için 25-29 Nisan 2022 tarihleri arasında rüzgar türbini teknik eğitim programı düzenledi.

Düzenlenen teknik eğitime meslek yüksek okullarının elektrik ve enerji, elektrik, elektronik, otomasyon gibi bölümlerde öğrenim gören 110’dan fazla öğrenci başvurmuş olup, 3’ü kadın toplamda 25 son sınıf öğrencisi katılım sağladı.

İlk 3 günde teknik ve teorik bilgi paylaşımı yapıldı

Nordex Türkiye türbin eğitimi

Nordex Türkiye Eğitim Ekibi tarafından hazırlanan ve organize edilen eğitimin ilk 3 gününde teknik ve teorik bilgi paylaşımı yapıldı. Eğitiminin 2’inci ve 3’üncü günlerinde programda Ates Çelik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Güldoğan, ve Tektuğ Elektrik Üretim Yönetim Kurulu Üyesi ve Adıyaman Sincik RES yatırımcısı Elvan Tuğsuz Güven konuşmacı olarak yer alırken genç katılımcılarla kendi kariyerleri, yönetimde bulundukları firmaları ve tecrübeleri hakkında değerli paylaşımlarda bulundu.

Teorik eğitimler sonrası, rüzgar türbinlerinin yakından incelenebilmesi için İzmir Aliağa’da bulunan Akça Rüzgar Enerji Santrali ziyaret edilirken eğitimin son gününde katılımcılar Nordex Türkiye İzmir Servis ve Teknik Eğitim Merkezi’nde rüzgar türbini teknik ekipmanlarını ve eğitim simülatörlerini de yakından tanıma fırsatına sahip oldular.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.