Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın Türkiye’deki güneş enerjisi yatırımları üzerine sorularını cevapladı.
Bakan Albayrak tarafından verilen bilgiye göre, elektrik dağıtım şirketleri ‘Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’ kapsamında şimdiye kadar 8.836 adet güneş elektriği yatırımı başvurusu kabul ettiler.
Enerji Bakanlığı ise dağıtım şirketlerinden Teknik Değerlendirme Raporu için gönderilen bu başvuruların 8.614’ünü değerlendirerek, toplam kurulu güçleri 5.836 MW olabilecek 7.897 proje için onay verdi.
Bakan Albayrak bu projelerin azımsanmayacak kadar büyük bir kısmının başvuru sahiplerinin TEDAŞ’a projelerini onaylatmaması, kabulünü yaptırmaması veya tesis kurulumundan vazgeçmesi gibi nedenler ile iptal edilmiş durumda olduğu bilgisini de verdi. Açıklamada iptal edilen projelerin toplam sayısı ve gücü hakkında ise bilgi verilmedi.

İLK LİSANSLI YAKINDA DEVREYE GİRECEK
Enerji Bakanı Berat Albayrak açıklamasında lisanslı güneş enerjisi yatırımları hakkında da bilgi verdi. 10-14 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleşen başvuru sürecinde toplam güçleri 7.901,179 MW olabilecek 496 güneş enerjisi projesi için ön başvuru yapıldığını hatırlatan Bakan Albayrak, 46 proje için yarışma yolu ile 3 proje için ise tekli başvuru olması sayesinde toplam güçleri 582 MW olacak 49 proje için ön lisans sağlandığı bilgisini verdi.
Bakan Albayrak bu alandaki ilk ön lisansın 28 Ekim 2015 tarihinde verildiğini ve lisansta bu tesisinin tamamlanma tarihi olarak 28 Ağustos 2017 tarihinin verildiğini fakat bu yılın ağustos ayı içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü de kaydetti.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.