Lisanssız GES proje onayı

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) lisanssız güneş enerjisi santrallerinin proje onay ve kabul işlemlerinde güncelleme yapıldığını açıkladı.

Lisanssız Güneş Enerji Santrali (GES) Tesislerinin Proje Onay ve Kabul İşlemlerine Ait Yetkilendirme kapsamında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bildirilen yazıya göre, kurulu gücü 1.000 kW’a kadar olan tesislerin proje onay ve kabul işlemlerinin Bölge Müdürlükleri, bu gücün üstündekilerin ise Genel Müdürlük tarafından gerçekleştirileceği bildirildi.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) tarafından 8 Ağustos 2023 tarihinde “Lisanssız Güneş Enerji Santrali (GES) Tesislerinin Proje Onay ve Kabul İşlemlerine Ait Yetkilendirme” duyurusu yapıldı.

TEDAŞ’ın konuyla ilgili duyurusu

Lisanssız GES proje onayı“Lisanssız elektrik üretim tesislerine ait proje onay ve kabul işlemleri 12.05.2019 tarihli ve 30772 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında 30.12.2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 29.12.2022 tarihli ve 162833 sayılı Makam Olur’u ile genel müdürlüğümüze verilen yetki çerçevesinde yürütülmektedir.

Söz konusu yetki kapsamında; ilgi (a) ve ilgi (b)’deki yazılarımız ile Bölge Müdürlüklerine verilen proje onay ve kabul işlemlerine ait yetkilerin güncellenmesi ihtiyacı hasıl oldu. Bu güncelleme ile lisanssız elektrik üretim tesislerinden kurulu gücü 1000 kW kadar olan GES tesislerinin proje onay ve kabul işlemleri bölge müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek.

Bu gücün üstündeki lisanssız elektrik üretim tesislerinin proje onay ve kabul işlemleri Genel  Müdürlük tarafından yapılacaktır.”

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.