Lassa’nın “Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam” projesi

Lassa, “Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam” projesi ile 2013 yılından bu yana çiftçilere güvenli sürüş ve iyi tarım uygulamaları konusunda destek sunuyor. Lassa’nın deneyimli ekipleri bu yıl “Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak” olarak yeniden lanse edilen proje kapsamında, 20 Mart-23 Mayıs tarihleri arasında 23 il ve 135 köydeki tarım alanlarını gezerek çiftçilere danışmanlık sunacak.

500 köy ziyaret edildi

Brisa’nın sürdürülebilirliğin hayatın her alanında uygulanması vizyonu doğrultusunda, Lassa’nın tarım sektöründe ekonomik, toplumsal ve çevresel değer yaratmayı amaçladığı proje kapsamında bugüne kadar 500’den fazla köy ziyaret edildi. 12.000’i aşkın çiftçiye ulaşıldı ve toplam 569 saat eğitim verildi. Aynı zamanda traktör römorklarına yoldaki görünürlüğü artırmak amacıyla 15.000’den fazla ücretsiz reflektör montajı gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir tarım uygulamaları

Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Korhan Korel, tarım sektöründe çalışan herkesle yakın bir iş birliği içerisinde olmaya büyük önem verdiklerini dile getirdi. Korel, “Çiftçilerimizle geçmişten gelen kuvvetli bir dostluğumuz var. Lassa olarak 42 yıldır mahsule en az zarar verecek şekilde ürünlerimizi geliştiriyoruz. Çiftçilerimiz gibi biz de toprağa dokunuyoruz, koruyoruz ve verimli olması için çalışıyoruz” dedi. Lassa ekipleri, ülkemizin tarım alanlarını gezerek çiftçilere tarım araçları ve lastikleri, güvenli sürüş, verimlilik ve sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda danışmanlık sunacak.

İyi tarım eğitimi

“Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak” projesi kapsamında Lassa ziraat mühendisleri çiftçilere “İyi Tarım Uygulamaları” konusunda eğitimler veriyor. Projenin her durağında çiftçilere, bölgelerinde yetişen ürün çeşitlerine uygun olarak tarımda verimlilik uygulamaları ve tarım ekonomisi hakkında bilgi ve danışmanlık hizmeti sunuluyor. Ayrıca, traktörlerin yoldaki görünürlüğünü artırmak amacıyla ücretsiz reflektör montajı gerçekleştiriliyor ve tarım araçlarının verimli ve güvenli kullanımı için danışmanlık sağlanıyor.

Çiftçilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler

Son 3 yıldır Türkiye’nin tarım alanlarını gezen Lassa ekipleri, çiftçilerin verimli ve sürdürülebilir yöntemler konusunda desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Tarım araçlarının lastiklerinin zorlu koşullarda dayanıklı olması ve düşük yakıt tüketimi sağlaması önem taşıyor. Ayrıca, çiftçilerin verimliliğini artırmak için toprak sıkıştırmasını minimumda tutan lastikler tercih edilmesi kritik bir husus olarak öne çıkıyor.

Doğru lastik kullanımı

Toprak ve ürün kalitesi açısından doğru lastik kullanımı büyük önem taşıyor. Brisa, tarım lastiklerinin zor şartlarda performans göstermesi gerektiğinin bilinciyle üretim yapmaya devam ediyor. Lassa lastikleri, özel sırt kauçuğu ile dayanıklılık sergiliyor. Ayrıca, çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak yenilikler sunuluyor. Bu kapsamda, çift açılı dişler gibi önemli yenilikler çiftçilerle buluşturuluyor. Brisa, tarım lastiklerinin dayanıklılığı ve uzun ömrü doğrultusunda ürünlerini 5 yıl garanti ile sunuyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.