Ağaç bazlı panel üreticisi Kastamonu Entegre, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak üzere Adana’da Fotovoltaik Güç Sistemleri’ni faaliyete geçirdi. Hayat GES 1 ile güneş enerjisinden doğrudan elektrik üretimi yapmaya başladıklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, uygulamanın ilk olarak Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde yer alan üretim tesislerinde başladığını söyledi.

ADANA FABRİKASININ İHTİYACINI KARŞILAYACAK
Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında 41. sırada yer alan KEAS, enerjide dışa bağımlılığı azaltacak çözümler üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Adana Fabrikası’nda 260 Wp gücünde 4356 adet güneş paneli ile Hayat-GES 1 Güneş Enerjisi Santrali’ni devreye alan Kastamonu Entegre, ilk enerji üretimini gerçekleştirdi. Adana Fabrikası tesis çatısında 7,275 m² alan üzerine kurulan santral, yılda 1,4 milyon kWh enerji üretecek.
Fotovoltaik modüllerin sorunsuz şekilde sahaya indirilmesinin ardından faaliyete başlayan Hayat-GES 1 Güneş Enerjisi Santrali, her yıl 465 bin m3 MDF ve 17 milyon m2 parke üretilen KEAS Adana Fabrikası’nın elektrik ihtiyacını karşılayacak. 1,133 MWp gücündeki tesisin 2017 yılında faaliyete geçecek ikinci etabı ise 4 MW kapasiteye sahip olacak.

YERLİ ODUNDAN YENİ ENERJİYE
Adana’nın önemli bir güneş enerjisi potansiyeline sahip olduğunu belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, hayata geçirdikleri bu projenin sanayi tesislerinde enerji arz güvenliği açısından örnek bir uygulama olması gerektiğini belirtti. Çevre ve sürdürülebilirlik yaklaşımlarını, yatırım ve büyüme politikaları açısından ön koşul olarak gördüklerini belirten Yıldız, “Üretim süreçlerinin tamamında şirketin temel girdisi olan odun hammaddesini yüzde 100 sürdürülebilir ve yenilenebilir, sertifikalı kaynaklardan elde ediyoruz. Hayat GES 1 ile enerjimizi de yenilebilir kaynaklardan sağlamaya başladık. Sürdürülebilirlik anlayışıyla belirlediğimiz etkin kaynak kullanım stratejimizi, iş süreçlerimize başarıyla uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.