Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) kapsamında Konya, Karapınar’da planlanan 1000 MW’lik güneş enerjisi yatırımı için ihalenin bugün yapılması bekleniyor. Yarışma YEKA alanı olarak belirlenmiş Konya, Karapınar’da 1.000 MW’lık güneş enerjisi santraline kapasite hakkı için, 8 dolar-sent olarak belirlenmiş başlangıç tavan fiyatından açık eksiltme usulü yapılacak. Yarışmayı kazanan firma veya konsorsiyumun ise Türkiye’de yıllık 500 MW’lık üretim kapasitesine sahip fotovoltaik modül üretim fabrikası ve bu fabrika için Ar-Ge merkezi kurması gerekecek.
Yarışma, Teknoloji Sağlayıcısına ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait pay oranı ayrı ayrı %25’ten az olmayacak şekilde yerli ve yabancı ortakların içinde bulunduğu ortak girişim gruplarına açık olacak.

TEKLİF VERECEK FİRMALAR
Konya, Karapınar’da 1.000 MW’lık güneş enerjisi santrali yatırımı için dört konsorsiyum halinde 10 firmadan teklif gelmişti. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları modeli kapsamında gerçekleştirecek ilk YEKA yarışmasına Türk firmalar ile birlikte Çin, Güney Kore ve Suudi Arabistan’dan yatırımcılar da katılacak. Teklif verecek konsorsiyumlar şöyle;
Limak + CMEC (China Machinery Engineering Corporation) + Hareon Solar
Kalyon & Hanwha
Çalık Enerji & Solar Giga Holding
AKC Ortak Girişim Grubu: ACWA Power, Chint, K Yatırım

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.