İTÜ ARI Teknokent’in firmaları ABD’ye taşıyarak uluslararası birer markaya dönüşmeleri adına düzenlediği İTÜ GATE Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı’nın 4. dönemine katılmaya hak kazanan 9 firma belli oldu. Bu yıl İTÜ GATE’den eğitim, danışmanlık, mentorluk ve Amerika’da ofis desteği alacak firmalar bilişim, sağlık, insan kaynakları gibi farklı sektörlerden oluştu.

AMERİKA HAZIRLIĞI 380 SAAT SÜRDÜ
İTÜ GATE Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı’nın 4. dönemi için 22 firma, 23 ayrı başlıkta eğitim gördü. Toplam eğitim süresi 37 saat sürdü. Firmalar ayrıca Amerika’da yatırımcılara yapılması gereken sunumlar, iş modelinde öne çıkarılması gereken konular, Amerika pazarının beklentileri gibi kritik öneme sahip konularda, konularında uzman 14 mentorden birebir destek aldı. Mentorlerle gerçekleştirilen görüşmeler 405 seansa yayıldı ve tam 344 saat sürdü. Böylelikle hem eğitimler hem de mentorlerden alınan danışmanlıklarla firmalar 380 saatin üzerine çıkan yoğun bir program süreci yaşadı.

GİRİŞİMCİLİK GURUSUNDAN DERS ALDILAR
Mentorluk görüşmeleri kapsamında firmalar ayrıca iki kez girişimcilik konusunda yarım asırlık tecrübesiyle dünyanın en saygın fikir liderlerinden, girişimcilik gurusu olarak nitelendirilen Ken Morse ile görüşme imkanı yakaladı. Morse’un katkılarıyla Amerika’ya hazırlanan firmalar, sunumlarını kusursuzlaştırmak adına 110 hazırlık sunumu yaptı. Yoğun geçen hazırlık sürecinin sonunda finale kalan 9 firma ticari faaliyetlerini ABD’ye taşımanın ilk adımını atmış oldu

İTÜ GATE SÜRECİ
Firmaları yurtdışında komple bir şekilde destekleyen en kapsamlı program olan İTÜ GATE süreci iki kısımdan oluşuyor. Öncelikle programa seçilen firmalar Türkiye’de özellikle ABD pazarına giriş stratejileri, pazar araştırması, ürünün rekabetçi avantajlarını konumlandırma, fiyatlandırma ve iş modeli gibi pek çok konuyu kapsayan 2 aylık bir eğitim döneminin ardından 2 aylık ABD kampına alınıyor. Amerika’da Chicago 1871 ve San Francisco’da Galvanize kuluçka merkezlerinde firmalar uluslararası yatırımcılarla, potansiyel müşteriler, partnerler ve girişimcilerle bir araya geliyor. Firmaların uluslararası bağlantılara açılmasını hızlandıran program, firmaların lokasyon belirlemelerinin ardından toplamda ihtiyaçlarına göre 6 aya kadar devam ediyor.
Hali hazırda bir iş planı doğrultusunda faaliyetlerini yürüten firmaların katıldığı İTÜ GATE’in 4. döneminde İstanbul’daki ABD Kamp döneminin ardından ve

ABD’YE GİTMEYE HAK KAZANAN 9 FİRMA
Tazi Bilişim Teknolojileri: Spesifik veri analitiği ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirdiği ürünleriyle çevrimiçi anomali tespiti, dinamik öneri, veri analitiği ile makine öğrenimi, test ve değerlendirme gibi kabiliyetleri firmalara sunar.
Teleporter: Yayıncılara kapsayıcı sanal ve artırılmış gerçeklik deneyimleri yaratarak insanlara gerçekten oradaymış hissi verebilecekleri bir canlı etkinlik deneyimleme platformudur.
IOT-Ignite: Geliştiricilere kendi nesnelerin interneti hizmetlerini tasarlama, geliştirme ve dağıtma imkanı tanıyan açık bir platformdur.
Done: Geliştirdiği Guest Engagement Suite uygulaması ile otel müşterilerinin kolay ve kişiselleştirilmiş şekilde masa rezervasyonu, anahtarsız oda girişi, mobil check-in/check-out ve navigasyon gibi otel servislerinden yararlanmasını sağlar.
FieldPie: Saha satışı ve dağıtımı, saha hizmet yönetimi, saha denetleme ve genel saha operasyonları gibi zengin fonksiyonlara sahip bir uygulamadır.
Plus1Minus1: P1M1, finans kuruluşlarını hedefleyen kestirimsel veri analitiği ve optimizasyonu firmasıdır.
ProMANAGE: Fabrikalardaki üretim operasyonlarının yönetilmesini sağlayan, donanım ve yazılım bileşenlerinden oluşan bir sistemdir. Makine tabanlı üretim planı ile takibini yapmanın ve zaman dahil tüm kaynakların verimli kullanımını mümkün kılıyor.
360 DRC: SalesForce.com kullanıcıları için tasarlanmış bir uygulamadır. Direkt ve indirekt kanallardan sadakat, etkileşim ve performans gibi pazarlama çalışmaları gerçekleştirilmesini sağlar.
Anlatsın.com (Tellbout): Kariyer odaklı bir soru-cevap platformudur. Deneyimli profesyonellerin çalıştıkları organizasyonlara ve iş tanımlarına dair yaptıkları video ve yazılı açıklamalar ile öğrencilerin daha iyi kariyer tercihleri yapmasına yardımcı olur.
İTÜ GATE hakkında detaylı bilgiye http://www.itugate.com/ adresinden ulaşılabiliyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.