GÜNDER Mesleki Yeterlilik Merkezi

2020 yılından bu yana, GÜNDER ekibinin proje koordinasyonunda devam eden GÜNDER Mesleki Yeterlilik Merkezi (GÜNDER MYM), güneş enerji sektöründe çalışan ve çalışmak isteyenlerin sahip olması gereken asgari standartları, ulusal ve uluslararası yeterlilikleri sağlamasına katkı sunacak.

Ulusal Yeterliliklere İlişkin Europass Sertifikası kapsamında gerek yurt içinde gerekse Avrupa Birliği’nde istihdamın doğru yönetilmesi ve iş güvenliğinden en üst düzeyde faydalanılmasına olanak sunan GÜNDERMYM, güneş enerjisi sektörünün sınav merkezi olmak için Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 1 Mart 2023 tarihinde yetkilendirildi.

2018 yılına uzanan proje hazırlık süreci ardından, 2020 yılı sonu itibariyle GÜNDER tarafından yürütülen proje sayesinde, Türkiye’nin güneş enerjisi sektörünün istihdamına yön veren önemli kilometre taşları tamamlandı. 2023 Nisan ayında sona erecek proje sürecinde, Fotovoltaik Güç Sistemleri Personeli (Seviye 4-5) ve Güneş-Isıl Sistem Personeli (Seviye 4-5) mesleklerinde Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterlilikler, Sektör Uzmanlarının ve Temsilcilerinin katıldığı çalıştaylarda görüşülerek revize edildi.

7 bölgenin 7 şehrinde farkındalık seminerleri düzenlendi

Projenin ana hedeflerden biri olan farkındalık yaratma çalışmaları kapsamında 7 bölgemizin 7 şehrinde (Ankara, Antalya, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun) farkındalık oluşturma seminerleri düzenlendi. Ulusal Yeterlilik Sistemi hakkında bilgilerin verildiği, yenilenebilir enerji sistemleri, iklim değişikliği, nitelikli işgücü, kadın istihdamı, toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik eden politika ve uygulamalar, işgücü çeşitliliği ve proje işleyiş süreci konularına yer verilen seminerlerde, 500’ün üzerinde sektör takipçisi katılımcı ile buluşuldu.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Yetkililerinin, Yerel Yönetim ve GÜNDER Üyesi Firma Temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen seminerlerin yanı sıra sektörde faaliyet gösteren firmalar için İşçi-İşveren farkındalığını sağlamak ve Sınav Merkezi’nin sektöre sunduğu katkıları sunmak üzere, Ankara’da bulunan 7 firmaya ziyaret gerçekleştirildi.

Toplantı ve Belgelendirme süreçlerine ilişkin tüm detaylara, GÜNDERMYM’nin web sitesinden (www.gundermym.com) ve GÜNDERMYM’nin sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.