Gönen jeotermal sera OSB için su, sıcak su, SCADA ve elektrik dağıtımını kapsayan altyapı ihalesi 12 Kasım’da yapılacak.
Balıkesir Gönen Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi, 1.628.039.199,33 TL keşif bedelli altyapı ve elektrik dağıtım şebekesi yapım işi için ihaleye çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanlığının kredi desteğiyle yürütülecek işe ilişkin ilan, 27 Ekim 2026 tarihli ve 33413 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı.
İhale kapsamına yol ve taş duvarın yanı sıra içme ve kullanma suyu, sulama suyu, atık su, biyolojik atık su, sıcak su ve yağmur suyu sistemleri giriyor. Otomasyon ve SCADA, elektrik dağıtım şebekesi, çevre aydınlatması ve telekom şebekesi de aynı yapım işi içinde yer alıyor.
İhale, 12 Kasım 2026 saat 10.00’da Ankara’da Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde yapılacak. Sözleşmenin noterce tescilinden itibaren en geç beş gün içinde yer teslimi öngörülüyor. İşin tamamlanma süresi, yer tesliminden başlayarak 240 takvim günü olarak belirlendi. Bu süre, ihale tarihinden itibaren hesaplanmıyor.
Kapalı teklif usulündeki ihaleye yalnız yerli istekliler katılabilecek. İş ortaklığı veya konsorsiyum kabul edilmeyecek. Teklif dosyalarının ihale günü saat 10.00’a kadar teslim edilmesi gerekiyor. İlanda geçici teminat tutarı 48.841.175,98 TL olarak açıklandı.
Keşif bedeli 2026 birim fiyatlarıyla hesaplandı. İstekliler, birim fiyatların her biri için geçerli olmak üzere işin tümüne indirim verecek. İhale üzerinde kalan isteklinin teklif ettiği indirim, keşif bedeline uygulanarak sözleşme bedeli oluşturulacak. Dolayısıyla 1,628 milyar TL, henüz sonuçlanmış bir sözleşmenin bedeli değil, ihale öncesi keşif tutarı.


























