ABD merkezli teknoloji şirketi Apple 10 yıl içinde tümüyle karbon nötr bir şirket haline dönüşeceğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2030 yılında satın alınan bir iPhone ürünü tümüyle karbon nötr olacak ve küresel iklim değişikliği üzerindeki etkisi sıfırlanacak.

Ayrıca iPhone cihazlar yenilenebilir enerji yoluyla elde edilen elektrik ile şarj edilecek. Apple açıklamasında karbon nötr yolculuğunda bu hedefe ulaşmak için ürünlerin üretim sürecinde ortaya çıkan karbon salımlarını en aza indirmeyi daha yoğun yenilenebilir enerji kullanmayı ve cihazlarda farklı yeni maddeler kullanmayı planlıyor.

Bu dönüşüm sonucunda Apple atmosfere bırakılan salımlarını ortadan kaldırmayı öngörüyor.

“TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARINI ONLINE YAPACAĞIZ”

Apple CEO’su Tim Cook açıklamasında, “Çevresel yolculuğumuzda bize güç ve enerji veren inovasyonlar gezegenimiz için iyi olduğu kadar ürünlerimizi daha verimli yapmamıza yardım edecek. Temiz enerji kaynaklarını dünya çapında online haline getirmemizi sağlayacak.

İklim eylemi yenilikçi potansiyeli açığa çıkaracak, istihdam yaratacak ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlayacak yeni bir çağ için de bir temel olabilir. Karbon nötr bir şirket haline gelme taahhüdümüzle bu havuzda küçük bir dalga olan bu adımın çok daha büyük bir değişimi yaratacağını ümit ediyoruz.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.