DCIM100MEDIADJI_0017.JPG

EWE Turkey Holding, 2016 yılının Mart ayında yatırımına başladığı Kayseri İncesu güneş enerjisi santralinin kurulumunu tamamladı. Yılda ortalama 5 milyon kWh elektrik üretecek olan güneş enerjisi santrali, kendini 6 yılda amorti edebilecek. Anahtar teslim yapım işini (EPC) EWE Türkiye grup şirketlerinden Enervis’in üstlendiği proje, EWE’nin Türkiye’deki ilk yenilenebilir enerji yatırımı projesi olma özelliği taşıyor.

2300 DAİRENİN ELEKTRİĞİNİ KARŞILAYACAK

12.492 adet panel ve 48 adet inverterin kullanıldığı Kayseri İncesu güneş enerjisi santrali, yılda ortalama 5 milyon kWh enerji üreterek, 2300 dairenin elektriğini güneş enerjisiyle karşılayacak. 52 bin metrekarelik alana kurulan santral, tam 7 futbol sahası büyüklüğünde olmasıyla da dikkat çekiyor. Proje elektrik şebekesine yaklaşık 16,5 km uzunluğunda bir enerji nakil hattı kullanarak bağlanıyor. Yatırım süreci tamamlanan ve Kayseri halkının hizmetine sunulan güneş enerjisi santralinin yapımında yaklaşık 50 kişilik bir ekip, bir yıl boyunca çalıştı.

SANTRAL, DİĞER SANTRALLERE ÖRNEK OLUŞTURUYOR

Kayseri ve bölgesi için önemli bir katma değer sağladıklarının altını çizen Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu, bu projenin Türkiye’deki güneş enerjisi santrali yapımında pek çok ilki de bünyesinde barındırdığını belirtti. Yapımı esnasında dünyadaki en iyi uygulamaların göz önünde bulundurulduğunu vurgulayan Kipoğlu, santralin birçok açıdan bölgede ve ülkede yapılacak güneş enerjisi santralleri için örnek bir proje olduğunu kaydetti. İlklere örnek olarak ise, zemin özelliklerinin gerektirdiği özel durum dolayısıyla projenin taşıyıcı mekanik aksamın ülkede ilk defa kullanılan vidalı sistem ile hayata geçirildiğini belirtti.

EWE’NİN TÜRKİYE’DEKİ İLK YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMI

Projenin EWE’nin Türkiye’deki ilk yenilenebilir enerji yatırımı olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten EWE Turkey Holding Genel Müdürü Dr. Frank Quante ise şunları söyledi:“EWE’nin kalite ve hizmet anlayışını en iyi şekilde yansıtan başarılı bir proje hayata geçirdiğimizi düşünüyorum. Projemiz, sadece kendisi için değil, aynı zamanda bölgedeki diğer yatırımcılar açısından da güzel bir örnek oluşturuyor. Ülkemizin yenilenebilir enerji stratejisine hizmet edecek olan bu santralin, EWE Turkey Holding olarak 10. yılımızda faaliyete geçecek olması da bizler için büyük önem taşıyor. EWE olarak Türkiye’nin sağlıklı bir enerji geleceğine sahip olması için çalışmaya ve Almanya’daki tecrübelerimizi aktarmaya devam edeceğiz.”

EWE TURKEY KAYSERİGAZ VE BURSAGAZ’IN HİSSEDARI

Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan EWE AG, 2007 yılında girdiği Türkiye pazarındaki faaliyetlerini yüzde 100 iştiraki olduğu EWE Turkey Holding çatısı altında sürdürmektedir. EWE Turkey Holding, Türkiye’nin üçüncü büyük doğal gaz dağıtım şirketi Bursagaz’ın ve Kayseri’deki bölgesel doğal gaz dağıtım şirketi Kayserigaz’ın çoğunluk hissedarıdır. EWE, Türkiye doğal gaz sektöründeki en büyük beş enerji ticaret şirketinden biri olan EWE Enerji ile birlikte endüstriyel müşteriler, elektrik santralleri ve yerel dağıtım şirketleri için tedarikçi olarak ülke genelinde hizmet vermektedir. EWE Turkey Holding’in diğer bir iştiraki olan ve 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Enervis ise; enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında ölçüm, etüt, danışmanlık, proje, uygulama ve eğitim hizmetleri konularında faaliyet göstermektedir. EWE Turkey Holding, 2016 yılı başında bireysel ve kurumsal müşterilerine internet, telefon ve bulut hizmeti sunarak 120.000 abonesine hizmet veren Millenicom’u satın alarak telekomünikasyon pazarında da faaliyet göstermeye başlamıştır.

EWE AG’NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ ŞİRKETİ ENERVİS

Enervis 85 yıllık deneyime sahip EWE AG’nin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjiler alanlarındaki know-how’ı ile Türkiye’de sahip olunan sektörel bilgi birikimi, tecrübeli insan kaynağı ve gelişmiş teknolojik altyapıyı birleştirerek Türk halkı ve sanayisinin hizmetine sunmaktadır.

Sanayide ve binalarda enerji verimliliği, taahhütü, yenilenebilir enerji uygulamaları ve danışmanlığı, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemleri kurulum danışmanlığı, teknik mesleki eğitim ve sertifikalandırma, doğal gaz sayaç kalibrasyonu konularında faaliyet gösteren Enervis, 298 çalışanı ile enerji hizmetleri sektörünün öncü kuruluşları arasında yer almaktadır.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.