Ana Sayfa Etiketler Sabancı Üniversitesi

Etiket: Sabancı Üniversitesi

Dünyada 37 hidrojen vadisi var

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Selmiye Alkan Gürsel, dünyada 37 kurulu hidrojen vadisi olduğunu, 2030’da 100 vadi kurma hedefinin bulunduğunu söyledi.  

Dünyanın taşıma kapasitesi 10 milyar

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Levent Öztürk, “Dünyanın taşıma kapasitesi yaklaşık 10 milyar. 2050 ile 2060 arasında dünyanın taşıma kapasitesine erişeceğiz” dedi.

Socar Türkiye ile Sabancı Üniversitesi yeşil hidrojen için işbirliği yaptı

Socar Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi ile Sabancı Üniversitesi iş birliği yaparak yenilenebilir enerji için önem taşıyan hidrojen (H2) esaslı teknolojilere odaklanıyor.

IICEC Konferansı’nda Türkiye’nin yenilenebilir enerji görünümü ele alınacak

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenecek "Dünya Enerji Krizi: Çözümler & Yenilenebilir Enerjinin Rolü" başlıklı IICEC Konferansı, 23 Aralık 2022 Cuma günü Sabancı Center’da gerçekleştirilecek. 

Yeşil destinasyon modeli Küçükköy’de oluşturulacak

Enerjisa Enerji, UNDP ve Sabancı Üniversitesi Küçükköy’de yeşil destinasyon modeli oluşturmak için güçlerini birleştirdi.

Çip krizi yarı iletken yatırımını artırdı

Sabancı Üniversitesi’nin düzenlediği “Yarı iletken Teknolojileri ve Yaşantımızdaki Önemi” konulu webinarda, çip krizinden sonra gelişmiş ülkelerin bu alana daha çok yatırım yapmaya başladıklarına dikkat çekildi.