Ana Sayfa Etiketler Enerji

Etiket: enerji

Türkiye’nin jeotermal kaynak zenginliği tarımı canlandırıyor

2024-2026 yıllarını hedefleyen Orta Vadeli Ekonomik Program (OVP) ile Türkiye, dünyanın dördüncü büyük jeotermal kaynak zenginliği potansiyeline sahip ve bu kaynakları tarımsal üretimi artırmak...

Aydem Yenilenebilir Enerji LACP 2022’de 12 Ödül kazandı

Türkiye'nin önde gelen yenilenebilir enerji üreticisi Aydem Yenilenebilir Enerji (AYDEM), LACP 2022 Vision Awards'ta 12 ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bu ödüller, şirketin...

Şili, lityum üretiminde devlet kontrolüne geçiyor

Vazgeçilmez pil hammaddesi lityum üretiminde dünyanın en büyük rezervine sahip Şili'de önemli gelişmeler var. Şili, lityum çıkarımı ve üretimi için modelini dönüştürüyor ve hükümet, özel şirketlerle yeni sözleşmelerde çoğunluk hisselerinin sahibi oluyor. 

Brisa enerji verimliliğiyle 2,4 milyar lira tasarruf sağlayacak

Brisa fabrikalarında, Enerjisa Enerji’nin İşimin Enerjisi çatısı altında uygulanacak olan enerji verimliği uygulamalarının ekonomik ömrü boyunca toplamda 2,4 Milyar TL’lik tasarruf sağlaması bekleniyor.

HES’lerden ekonomiye 174 milyar liralık katkı

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından son 17 yılda hizmete alınan 553 Hidro Elektrik Santralinde üretilen 667 milyar kilovatsaat elektrik ile ülke ekonomisine bugüne kadar 174 milyar liralık katkı sağlandı.

Şehir çöpünden 18 MW’lik enerji santrali

Mimsan Grup tarafından Malatya’da şehir çöpünden yakma, termal gazlaştırma, biyogaz, çöp gaz ve atık ısı yöntemlerinin aynı anda kullanılarak elektrik üretimi yapan 18 MW’lik enerji santrali kuruldu.

“Türkiye’nin biyokütle potansiyeli 8.6 milyon ton petrole eşdeğer”

EMTA Enerji Genel Müdürü Orkun Özgencil, Türkiye'nin biyokütle enerjisinde kurulu gücün 634.2 MW olduğunu, ancak potansiyelin 8.6 milyon ton petrol eşdeğeri olduğuna dikkat çekti.

Karadeniz Bölgesi’nde 223 HES’den elektrik üretiliyor

Son 10 yılda 203 HES’in yapıldığı Karadeniz’de 2017’de 20 HES devreye alındı. Çevreci tepkilerin ve davaların sürdüğü bölgede 123 projenin daha çalışmaları devam ediyor.

Sabancı’da sürdürülebilirlik öncelikleri belirlendi

Sabancı Holding, 1 Ocak- 31 Aralık 2015 tarihleri arasında Türkiye’de yürüttüğü faaliyet ve projelerdeki sürdürülebilirlik performansını inceleyen sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Rapor bu yıl, geçen...