Ana Sayfa Etiketler EMBER

Etiket: EMBER

Ember: Rüzgar ve güneşin payı yüzde 12’ye ulaştı

Londra merkezli enerji düşünce kuruluşu Ember'in “Küresel Elektrik İncelemesi” raporuna göre, 2022 ylında rüzgar ve güneş enerjisinin küresel elektrik üretimindeki payı yüzde 12’ye ulaştı.

Güneş enerjisinde 2035’e kadar yüzde 500 artış hedefleniyor

Enerji Bakanlığı tarafından yayımlanan Ulusal Enerji Eylem Planı'na göre, yenilenebilir enerji kaynakları arasında en büyük kapasite artışı güneş enerjisinde olacak. Güneş enerjisi kurulu gücünün 2035'te 52,9 gigavata yükselmesi planlanıyor.

Güneş enerjisi Asya’da 34 milyar $ fosil yakıt maliyetini önledi

Asya'daki 7 ülkenin güneş enerjisinden elektrik üretimi ile yılın ilk yarısında 34 milyar dolarlık fosil yakıt maliyeti önlendi.

Türkiye temiz enerjiyle dışa bağımlılığını yarıya indirebilir

Enerji konusunda faaliyet gösteren düşünce kuruluşu Ember'in analizine göre,, 2021 yılında Türkiye’deki elektrik üretiminin yüzde 50’sini sağlayan ithal fosil yakıtların payı, rüzgar ve güneş enerjisi sayesinde 2030 yılına kadar yüzde 25’in altına inebilir.

Avrupa’da güneşten elektrik üretim rekoru kırıldı

AB genelinde 2018'in aynı döneminde güneş panellerinden 28 TWh elektrik üretilmişti. 2021'nin Haziran-Temmuz aylarında ise bu miktar 39 TWh’a ulaştı. Böylece AB’de üretilen elektriğin ortalama yüzde 10'u güneş panellerinden karşılandı.

Türkiye’nin rüzgar ve güneş enerjisinde 2023 hedefi 20 GW

HT Solar Enerji Satış &Pazarlama Müdürü Emre Kulaç, Türkiye’nin 2023 yılına kadar güneş ve rüzgar enerjisinde 20 GW’ye ulaşma hedefi olduğuna dikkat çekerek, kapasite tahsis edilmesi halinde her yıl 2-3 GW  güneş kurulabileceğini söyledi.

Rüzgar ve güneş, kömürün tahtını sarsıyor

Londra merkezli enerji düşünce kuruluşu Ember’in, “Küresel Elektrik Görünümü 2021” raporuna göre, dünyada rüzgar ve güneşten elektrik üretimi yüzde 15 artarken, kömürden elektrik üretimi yüzde 4 düştü.

Avrupa’nın temiz enerji başarısı!

Avrupa Birliği’nin (AB) elektrik üretiminde, yenilenebilir kaynakların oranı ilk kez geçen yıl yüzde 38’e yükselerek, yüzde 37’ye düşen fosil yakıtların oranını geçti.