Ana Sayfa Etiketler Elektrikli araç pazarı

Etiket: elektrikli araç pazarı

Tesla, Avrupa’da otomobil fiyatlarını düşürdü

Tesla'nın Avrupa'daki Model Y fiyat indirimleri ve bu hamlenin elektrikli araç piyasası üzerindeki etkileri detaylıca inceleniyor.

Xiaomi’nin ilk elektrikli aracı SU7: Otomobil piyasasında yeni oyuncu

Xiaomi'nin ilk elektrikli aracı SU7 tanıtıldı. Tesla ve Porsche ile rekabet edecek bu model, otomobil teknolojisinde yeni bir sayfa açıyor.

Çin, batarya yarışında dünyayı geride bıraktı

Çin'in CATL şirketi, batarya teknolojisinde nasıl bir devrim yarattı? Almanya'nın otomobil liderliği ile Çin'in bataryadaki yükselişi arasındaki ilişki.

PwC Türkiye’nin yenilenebilir enerji yolculuğunu inceledi

PwC Türkiye, "Türkiye Elektrik Piyasasına Genel Bakış 2023" raporuyla Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyelini ve elektrik piyasasını inceledi. Rapor, Türkiye'nin son yıllarda yenilenebilir enerjiye yönelik hızlı...

İkinci el elektrikli araç alırken dikkat edilmesi gerekenler

Ülkemizdeki elektrikli araç sayısı hızla artarken, ikinci el elektrikli araç pazarı da büyümeye başladı. Ancak, ikinci el bir elektrikli araç satın alırken göz önünde...

Tesla’nın stratejik fiyat düşürme hamlesi

Elektrikli araç sektörünün öncü ismi Tesla, stratejik bir hamle yaparak Model S sedan ve Model X spor araç serilerine düşük menzilli versiyonları getirdi. Bloomberg...

Türkiye’de 2022’de 7 bin 743 adet elektrikli araç satıldı

PwC’nin raporuna göre, bataryalı elektrikli araç satışları 2022 yılında dünyada yüzde 70 artarken, Türkiye’de bir önceki yıla göre yüzde 172 artarak 7 bin 743 adede ulaştı.

“Türkiye’de elektrikli araç pazarı henüz oluşmadı”

LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay, elektrikli araçların Türkiye’de bir alternatif olabilmesi için vergi ve şarj altyapısı desteği gerektiğini belirtti. Oktay, "Türkiye'de henüz elektrikli araç pazarı tam olarak oluşmadı" dedi.