Ana Sayfa Etiketler çatı üstü güneş

Etiket: çatı üstü güneş

Yıldızlar Entegre çatısı üstüne 13 bin güneş paneli kurdu

Yıldız Entegre Akdeniz tesisinin çatısı 13 binden fazla güneş paneliyle kaplandı. 20 milyon liralık yatırımla tesisin elektrik ihtiyacının yüzde 10’u karşılanacak.

Türkiye’de çatı üstü elektrik üretimi nasıl gelişir?

Türkiye’de toplam enerjinin yaklaşık üçte biri binalarda tüketiliyor. Binalardaki toplam enerji ihtiyacının hızlı şehirleşme ve nüfus artışı nedeniyle önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor....

Çatı üstü güneş için 443 MW başvuru yapıldı

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, çatı ve cephe mini GES uygulamalarında 443 MW başvuru geldiğini belirterek, “Ayrıca daha önceki sisteme dayalı olarak çatılarında güneş enerji sistemi kurmak üzere 1.104 MW başvuru geldi” dedi.

Çatı üstü güneş finansmanında leasing modeli

Lisanssız yenilenebilir enerjide üst sınırın 5 MW’ye çıkması ve tüketim fazlası elektriğin şebekeye satışına imkan veren düzenleme sonrası çatı üzeri güneş kurulumu için leasing fırsatı sunuluyor.

Çatı üstü güneş enerjisine EDAŞ müjdesi

Güneş enerjisinde 10 kW ve altı Çatı ve Cephe Uygulamalı Güneş Elektrik Üretim Tesisleri’nin kurulumunun kolaylaştırılması için başvurular artık tercihe göre, TEDAŞ'a ya da bölgedeki EDAŞ'a yapılabilecek.

“Güneş enerjisinin tabana yayılması için kooperatifler kurulabilir”

Solarbaba Kurucusu Ateş Uğurel, güneş enerjisinden elektrik üretiminin tabana yayılması için enerji kooperatiflerinin kurulması gerektiğini söyledi.

“Endüstriyel çatı üstü güneş enerjisinde 25 GW potansiyel var”

Zorlu Solar Direktörü Evren Evcit, çatı üstü güneş enerjisi sistemlerinde endüstriyel bina segmentinde 25 GW kurulum potansiyeli bulunduğunu söyledi.