Enerjisa Enerji Kurumsal Yönetim Başarısı Sürdürülebilir Enerji Stratejileri Enerjisa Türkiye Elektrik Dağıtım Lideri Enerjisa

Türkiye’nin önde gelen elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi Enerjisa Enerji (IST: ENJSA), kurumsal yönetim derecelendirme notunu artırarak sektördeki şeffaflık ve sürdürülebilir yönetim anlayışını güçlendiriyor.

Enerjisa Enerji, 22.1 milyon nüfusa ulaşan, 11 binden fazla çalışanıyla ve 14 ilde 10.6 milyon müşteriye hizmet veren Türkiye’nin önde gelen elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi. 1996 yılında kurulan şirket, yenilikçi uygulamaları ve teknoloji odaklı iş modelleri ile Türkiye’nin gelişmekte olan elektrik piyasasında lider konumda.

Kurumsal yönetimdeki iyileşme ve derecelendirme notu

Enerjisa Enerji, kurumsal yönetim anlayışını geliştirerek, 2022’de 9,55 (100 üzerinden 95,50) olan kurumsal yönetim derecelendirme notunu daha da yükseltti. Bu gelişme, şirketin Borsa İstanbul BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’ndeki yüksek derecelendirme notunu korumasını sağladı. Ayrıca, Enerjisa Enerji 2019’dan bu yana sürdürülebilirlik uygulamalarıyla öne çıkan şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde de yer almakta. Bu not iyileşmesi ile  Enerjisa Enerji, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine önemli ölçüde uyum sağladığını, tüm paydaşları ve topluma karşı sorumluluk bilinci ile hareket ederek, şeffaf ve açık iletişim kurduğunun göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Türkiye’deki kurumsal yönetim alanında önemli bir yere sahip olan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri, her yıl Dünya Kurumsal Yönetim Endeksini yayınlamakta. Bu endeks, uluslararası kabul görmüş standartlar ve kurallar çerçevesinde, ülkelerin kurumsal yönetim prensiplerine uyum düzeylerini ve ilgili kurumlarının gelişmişlik seviyelerini değerlendiriyor. Endeks, şeffaflık, yolsuzlukla mücadele ve iş yapma kolaylığı gibi kriterleri de göz önünde bulundurarak ülkeleri sıralamakta. Bu kapsamlı ve detaylı değerlendirme sistemi sayesinde, yüksek standartları ve kurumsal yönetimdeki öncü uygulamaları ile dikkat çeken Enerjisa Enerji, SAHA tarafından yayınlanan Dünya Kurumsal Yönetim Endeksi’nde (DKYE) 1. grupta yer almayı başardı.

CFO Dr. Philipp Ulbrich’in görüşleri

Enerjisa Enerji Kurumsal Yönetim Başarısı Sürdürülebilir Enerji Stratejileri Enerjisa Türkiye Elektrik Dağıtım Lideri Enerjisa
Enerjisa CFO’su Dr. Philipp Ulbrich

Enerjisa Enerji’nin CFO’su Dr. Philipp Ulbrich, şirketin kurumsal yönetim anlayışı ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ulbrich, “Şirketimizin amacı; gelecek nesiller için Türkiye’de daha iyi, daha temiz ve daha güvenli bir enerji geleceği sağlamak. Bu iddialı hedefe ulaşmak için çok güçlü bir kurumsal yönetim kilit önem taşıyor,” diyerek, şirketin her yıl kurumsal yönetim derecesini yükseltmesinden duyduğu gururu dile getirdi. Ayrıca, Enerjisa Enerji’nin bilançosunun gücü ve çevik yönetim anlayışının, sektörde öncü olma vizyonuyla uyumlu olduğunu ve sürdürülebilirliği her alanda iş yapış biçimine yön veren bir anlayış olarak benimsediğini vurguladı.

Sürdürülebilir ve inovatif yaklaşımlar

Enerjisa Enerji, müşterilerine sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunmayı hedeflemekte. Bu kapsamda, güneş enerjisi santrali kurulum hizmetlerinden enerji verimliliği uygulamalarına, kojenerasyon/trijenerasyon uygulamalarından elektrikli araç şarj istasyonu yönetimine kadar birçok çevre dostu ve sürdürülebilir enerji çözümü sunmakta​​.

Kurumsal sürdürülebilirlik ve toplumsal katkı

Enerjisa Enerji, 2018’deki halka arzının ardından, ekonomik, çevresel ve sosyal faktörleri kapsayan stratejik ve bütünsel bir kurumsal sürdürülebilirlik yaklaşımı izlemekte. Bu çerçevede, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Kadınların Güçlendirilmesi İlkeleri’ne (WEPs) 2019’da imzaladı. Ayrıca, şirket yüksek etik standartlara bağlı kalma taahhüdünü göstermek için Transparency International ilkelerine uymayı taahhüt ediyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.