off-grid solar

Küresel Off-Grid Aydınlatma Derneği’nin (GOGLA) verilerine göre, 2022 yılında off-grid solar enerjisi (şebekeden bağımsız güneş enerjisi) yatırımları 746 milyon dolara ulaştı. Yatırım tutarı önceki yıla göre 289 milyon dolar daha fazla gerçekleşti.

Off-grid solar - Şebekeden bağımsız güneş enerjisi
Off-grid solar – Şebekeden bağımsız güneş enerjisi

GOGLA, önceki yıla göre yüzde 63 oranında artan rekor yatırım miktarına karşın dünyada halen elektrik şebekesi olmadığı için elektriğe ulaşamayan 730 milyon insanın bulunduğuna dikkat çekti.

Kuruluş dünya üzerinde tüm nüfusun elektriğe erişimi ve küresel iklim hedefleri için halen 23,3 milyar dolar yatırıma ihtiyaç olduğunu tahmin ediyor. Buzdolapları gibi daha büyük elektrikli cihazların her yerde kullanılabilmesi için ise ihtiyaç duyulan off-grid solar yatırımı 48,8 milyar doları buluyor.

2012’den bu yana 3,1 milyar dolar off-grid solar yatırımı yapıldı

2022 yılında gerçekleşen toplam off-grid solar yatırımlarının 395 milyon doları öz kaynak, 340 milyon doları kredi ödemeleri ve 11 milyon doları ise hibe projelerden oluştu.

2012 yılından bu yana GOGLA verileri dünya genelinde özellikle elektrik şebekesinin olmadığı kırsal bölgelerde yatırım yapan yaklaşık 150 şirketin verilerine dayanıyor. Bu yatırım tutarı şu ana ana kadar 3,1 milyar doları bulmuş durumda.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.