CW Enerji hücre üretimi

Antalya merkezli güneş paneli üreticisi CW Enerji, güneş hücresi üretmek için CW Solar Cell Enerji AŞ unvanlı yeni bir şirket kurduğunu bildirdi.

CW Enerji (CWENE) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 19 Ağustos’da gönderilen açıklamaya göre, fotovoltaik (FV) güneş modülleri üretilmesi amacıyla faaliyet gösterecek CW Solar Cell Enerji A.Ş. unvanlı yeni bir şirket kuruldu.

Şirket açıklamasında şöyle denildi: “Şirketimiz Yönetim Kurulu, 18 Ağustos 2023 tarihinde;  Şirketimizin, fotovoltaik (FV) güneş modülleri, hücre üretim tesisi kurulması, işletmeye alınması, kiralanması, fotovoltaik (FV) güneş modülleri üretilmesi vb. amaçlarla faaliyet gösterecek CW Solar Cell Enerji A.Ş. unvanlı, 500.000,00-TL (BeşyüzbinTürkLirası) sermaye ile yeni şirket kurulmasına ve yeni kurulacak şirketin sermayesine %100 oranında sermaye payı ile iştirak edilerek tüzel kişi ortak olunmasına karar verilmiştir. Bu doğrultuda şirket kuruluşu için gerekli işlemler başlatılmıştır.”

Yıllık 1,8 GW güneş paneli üretim kapasitesine sahip

CW Enerji hücre üretimi CW Enerji KAP bildirimi Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren CW Enerji, yıllık 1,8 GW güneş paneli üretim kapasitesine sahip. CW Enerji, güneş paneli üretimi ve satışı başta olmak üzere; anahtar teslim GES kurulumu, tasarım, mühendislik ve teknik bakım hizmetleri sunuyor. Firma geçtiğimiz mayıs ayından itibaren Borsa İstanbul (BİST) Yıldız Pazar’da işlem görüyor.

CW Enerji hücre üretimi - CW Enerji KAP bildirimi CW Enerji, Antalya OSB’de 6 bin 747 metrekare  kapalı alana sahip tesisinde, Türkiye’de üretilmeyen ve güneş panellerinin üretiminde önemli bir hammadde olan EVA’nın üretimine de hazırlanıyor. CW Enerji ayrıca yine, Antalya OSB’de 19 bin 966 metrekare alana sahip yeni tesisinde bu yıl içinde lityum batarya enerji depolama sistemleri üretimine başlayacağını açıkladı.

Borsa İstanbul’daki güneş paneli üreticilerini tanımak için Borsa İstanbul’un güneş paneli üreticileri haberimize bakabilirsiniz.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.