Çinli tüketicilerin elektrikli araç talebi

Bir tüketici eğilimleri analizi ve pazar araştırması kuruluşu olan J.D. Power tarafından bu hafta açıklanan, Çin’de yeni araç alma konusundaki yönelimlere ilişkin 2023 raporunda, Çinli tüketicilerin elektrikli araç satın alma isteklerinin, arka arkaya altıncı yıl olmak üzere, bu yıl da arttığı görülüyor.

Söz konusu istek, geçen yılki yüzde 27’lik orandan sonra yüzde 6 kadar artarak bu yıl yüzde 33’e yükselmiş durumda. Elektrikli araçlara yönelik uzun vadeli eğilim gerçekten giderek belirginleşmiş bulunuyor.

Söz konusu araştırma raporuna göre, elektrikli otomobil alma niyeti yılın sonuna değin artarak sürecek. Bu eğilim, ülkede fosil yakıt kullanan araçların pazar payının daha da düşmesine yol açacak.

Otomobil üreticileri arasındaki rekabet kızışıyor

İlgili endüstrinin uzmanları, Çin’deki elektrikli araçların satışlarında saptanan sürekli artışın ürünlerin kalitesindeki iyileşmeden ve tüketicilerin otomobil konusunda değişen alışkanlıklarından bağımsız olmadığını belirtiyor.

Çin’in elektrikli araç piyasası şu anda sert bir rekabet ortamına girmiş bulunuyor. Tüketicilere sürekli biçimde daha fazla seçim olanağı sunan otomobil üreticilerinin kendi aralarındaki rekabet de bir taraftan yoğunlaşmayı sürdürüyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.