Türkiye’nin en büyük uluslararası enerji fuarı olan ICCI 2018 Uluslararası Çevre ve Enerji Fuarı 2 – 4 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapıldı. Bu yıl 24. kez düzenlenen fuar kapsamında 2018’de 7’incisi verilen Enerji Ödülleri de sahiplerini buldu.

Düzenlenen organizasyonda Borusan EnBW Enerji portföyünde bulunan Harmanlık Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES), rüzgâr kategorisinde ödülün sahibi oldu. Borusan EnBW Enerji’nin ödülünü Operasyonlar Direktörü Tuna Güven aldı.

7 farklı kategori ve 2 jüri özel ödülünün verildiği gecede firmaların projelerinin yanında projelere tedarik sağlayan firmalara da ödül verildi. Ödüller, Hidroelektrik, Rüzgâr, Güneş, Biyokütle, Jeotermal, Doğalgaz ve Kömür Santralleri kategorilerinde verildi.

DOĞAYA 2 MİLYON AĞAÇ KAZANDIRDI

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan Harmanlık RES’in 52,8 MW kurulu gücü bulunuyor. Rüzgâr enerjisi santralleri, kömür ve doğalgaz gibi küresel ısınmayı artırıcı karbondioksit gazı salan santrallerin yerine üretim yaptığı için bu tesisler Türkiye’de karbondioksit salınımının azalmasına ve çevrenin korunmasına ciddi katkılarda bulunuyor.

Bu kapsamda Harmanlık RES karbondioksit salınımının azalmasına yılda 90.000 ton katkı yapıyor. Bu da her yıl doğaya 2 milyon ağaç kazandırılmasına eşdeğer katkı anlamına geliyor.

Borusan EnBW Enerji’nin Türkiye’nin pek çok farklı bölgesinde yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşan 1.172 MW düzeyinde enerji portföyü bulunuyor. 495 MW düzeyindeki mevcut kurulu gücünün ise % 88’ini rüzgâr enerjisi santralleri (RES) oluşturuyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.