elektrikli BMW

BMW, akü ile çalışan elektrikli araçlarının dünya çapında sürümünü 2023 yılının ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkardı. Marka, Çin’de oluşan talebin olağanüstü yüksek olması nedeniyle böyle bir karar alındığını açıkladı.

BMW Grubu, tekil piyasa olarak dünyadaki en  büyük pazarını oluşturan Çin’de ise elektrikli otomobillerinin sürümünü yıl bazında üç katına çıkardı. Grup sözcüsü, Çin piyasasının BMW için fevkalade önemli olduğunu, hele elektrikli araçlar için bu önemin daha da arttığını belirtti. Nitekim Grup, 2023’te, elektrikli araç satışının Çin’e düşen payının daha da belirgin biçimde artacağını bildirdi.

Her üç BMW’den biri Çin’de satıldı

Geçen yıl BMW markalı her üç araçtan biri Çin’de satıldı. Böylece Çin’in toplam içindeki payı BMW’nin ikinci büyük pazarı olan ABD’nin payının iki katından fazlasına çıktı. Çin ile oluşturulan girişim BMW Brilliance Automobile (BBA) 2022’de tam konsolide olduktan sonra şirket kazancı, vergi öncesinde 23,5 milyar avro ile bir önceki yıla kıyasla yüzde 46,4 oranında fazlalaşmıştı.

Bu yolla BMW,  Brilliance China Automotive Holdings Ltd. ile uzun dönemli iş birliğini güçlendirmeyi, Shenyang’daki üretim kapasitesini büyütmeyi ve yerel üretimi de benzer ölçülerde genişletmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede 2023 yılı, BMW’nin Çin pazarına BMWiX1 modelin tam elektrikli versiyonunu sürmesine tanık olacak.

BMW, tam elektrikli otomobil sürümünün küresel düzlemde tüm otomobil satışı içindeki payının 2022 yılında yüzde 9 olduğunu ve bu payın 2023 yılında yüzde 15 oranına yükseleceği varsayımından hareket ediyor. Bu alanda talebin hızla arttığına işaret eden BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Zipse, bu dinamiğin sürmesi halinde 2030 yılına varmadan tüm satışlarının yarısını tam elektrikli araçların oluşturacağını öne sürdü.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.