Arçelik olarak uzun yıllardır sürdürülebilirlik çalışmalarını Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’yle uyumlu şekilde devam ettirdiklerini vurgulayan Arçelik A.Ş. CEO’su Hakan Bulgurlu, şirketin hedeflerini şöyle anlattı:

YÜZDE 35 SU TASARRUFU

“2016’da 270’e yakın enerji verimliliği projesi gerçekleştiren Arçelik A.Ş, üretimde kullandığı enerji tüketimini 2010’a göre ürün başına yüzde 34 düşürdü. Şirketin 2020 hedefi ise enerji tüketimini yüzde 45 azaltmak. Ürün başı su çekiminde 2020’de yüzde 35’e tasarruf amaçlanıyor. Türkiye’deki fabrikalarında yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edilen elektrik payını yüzde 88’e çıkartan Arçelik, 2020’de kullandığı elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı planlıyor.”

KADIN YÖNETİCİ ORANI ARTACAK

Sürdürülebilirlik raporunda toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine dikkat çeken Arçelik A.Ş., bu alandaki öncü projeleriyle kadın yönetici oranını yüzde 16’dan 2020 yılında yüzde 24’e yükseltme taahhüdünde bulunuyor. Dünyanın geleceği için sorumlu üretim ve tüketim anlayışını benimseyen Arçelik A.Ş., gıda israfına karşı farkındalığı artırmak üzere projeler yürütüyor. Arçelik A.Ş.’nin planları arasında ayrıca 2020 sonuna kadar 6 MWp gücünde yenilenebilir enerjiye dayalı enerji tesisi kapasitesine ulaşmak da bulunuyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.