Iberdrola’dan yapılan açıklamaya göre, Iberdrola’nın ABD’deki bağlı kuruluşu Avangrid Renewables ve Apple’ın enerji şirketi Apple Energy, Montague Wind Farm’da üretilen enerjinin uzun vadeli satışına karar verdiler. Şirket, yaptığı açıklamada, Montague rüzgar santralinin gelecek 20 yıl boyunca Apple için temiz enerji üreteceğini bildirdi. Iberdrola’nın yapımı 2018-2020 yılları arasında Gilliam County, Oregon’da gerçekleşmesi planlanan 200 megavat rüzgar enerjisi tesisine yaklaşık 300 milyon dolar yatırım yapması bekleniyor.
İspanyol şirket bugüne kadar, Kuzey Carolina’daki Amazon Wind Farm ABD East gibi Amazon’daki rüzgar santrallerini hayata geçirdi. Bunların her ikisi de Nike’ye enerji sağlayan Amazon’daki Leaning Jupiter ve Washington’daki Jupiter Kanyon’u besliyor.

BENZER ANLAŞMALARDA ARACILIK YAPIYOR
Iberdrola’nın ABD’deki rüzgar enerjisi çiftliklerinin çoğunda benzer anlaşmalara aracılık ettiği ve bu şirketlerin yatırımları için büyük istikrar sağladığı bildirildi.
Apple, tüketici elektroniğini, bilgisayar yazılımını ve çevrimiçi hizmetleri tasarlayan, geliştiren ve satan global çok uluslu bir teknoloji şirketidir.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.