IC Holding, 9–20 Kasım 2026’da Antalya’da düzenlenecek COP31 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nın İklim Destekçileri arasında yer aldığını açıkladı. Holdingin 16 Ekim tarihli basın bültenine göre şirket, konferansta yenilenebilir enerji yatırımlarını ve ileri nükleer teknoloji çalışmalarını uluslararası paydaşlarla paylaşmayı planlıyor.
Holding, COP31’i yeni iş birliği olanaklarını değerlendireceği bir buluşma olarak görüyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen CEO Can Çaka, teknoloji geliştirme çalışmalarını Türkiye’nin akademik ve sanayi kapasitesiyle bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Şirket, bu alanda nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye yönelik girişimlerini de uluslararası paydaşlarla paylaşmak istiyor.
IC Nükleer Teknoloji, ileri nükleer teknoloji çalışmalarını ARC Clean Technology ile yürüttüğü iş birliği kapsamında sürdürüyor. Şirket açıklamasına göre, sodyum soğutmalı dördüncü nesil reaktör teknolojisinin Türkiye’de ve bölgede uygulanabilirliğine yönelik araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi ile yürütülen çalışmalar ise yerli reaktör geliştirme kapasitesini güçlendirmeyi ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesini hedefliyor.






