Yeşil Binalar Zirvesi Sürdürülebilir Mimari İstanbul Çevre Dostu Şehircilik

İstanbul, sürdürülebilirlik ve çevre dostu yeniliklerin öncüsü olarak, 8 Kasım 2023 tarihinde, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) liderliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen prestijli ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ÇEDBİKHer yıl sürdürülebilirliğin altını çizen bu etkinlik, bu yıl Hilton Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirilecek ve sektör profesyonellerini, çevreci mimarlık ve dirençli şehirler inşa etme konularında bir araya getirecek.

Depremin ardından yeşil yapıların önemi

Kahramanmaraş depremleri sonrasında, ‘kentsel dirençlilik’ ve dayanıklı yapıların inşası, zirvede ele alınacak anahtar konular arasında yer alacak, İstanbul’un bu alandaki rolü ve vizyonu tartışılacak.

Yeşil Binalar Zirvesi Sürdürülebilir Mimari İstanbul Çevre Dostu Şehircilik ÇEDBİKTemiz enerji ve düşük karbonlu ekonomiye geçiş

Sürdürülebilir enerji ve ekonomiye geçiş, Türkiye’nin çevreci dönüşüm sürecinde karbon emisyonlarını azaltma stratejileri ile birlikte zirvenin odak noktasını oluşturacak.

Yeşil binalar ve şehirler: Dönüşüm ve inovasyon

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle düzenlenecek olan etkinlik, yeşil binalar ve şehirlerin nasıl bir gelecek yaratabileceği üzerine kritik görüşmeleri içerecek.

Çevre uzmanlarından ilham verici konuşmalar

41 alanda uzman konuşmacı, yenilenebilir enerji, karbon nötrlüğü ve sürdürülebilir şehirler konusunda kapsamlı bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Yenilikçi çözümlerle yeşil dönüşüm

Zirve, yeşil binalar ve şehirlerin geleceğini şekillendirecek yenilikçi fikir ve projeleri keşfetme imkanı sunacak, sektör liderleri ve katılımcılar arasında bilgi alışverişi yapılacak.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.