Smart Energy İş Geliştirme Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Borga Karagülle, İstanbul Gebze’de 23 bin 500 metrekarelik tesislerinde Mono/Poly, PERC, Black Silikon, Cam-Cam, Bifacial, Multi BusBar, Big Cell ve Half-Cut Cell gibi yeni nesil ve son teknoloji yüksek verimli yerli güneş panellerinin üretimini gerçekleştirmeye son hızla devam ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Solar İstanbul Fuarı’na katılan Smart Energy fuarda yeni nesil panellerinden biri olan 400Wp Monoperc Half Cut Big Cell panelini ilk kez tanıttı. Borga Karagülle panellerin gücü yükseldikçe BOS’daki (Balance of System) düşüş sebebi ile yatırım maliyetlerinin daha uygun hale geldiğini söyledi. Karagülle, “Geçtiğimiz sene 1 MW’ı yaklaşık 3 bin 600 panelle kurulumunu gerçekleştirken, üretmekte olduğumuz yeni nesil panellerle artık 1 MW’ı yaklaşık 2 bin 875 adet panelle kurma imkanına sahibiz.” dedi.

“350 PROJEYE MÜHENDİSLİK HİZMETİ VERDİK”

Smart Energy’nin 10 yılı aşkın süredir yatırımcı kimliği ile de sektörüne öncülük ettiğini ve 100 MW’ı aşan yatırımları ile büyümesini sürdürdüğünü belirten Karagülle, şöyle konuştu: “Sahip olduğumuz tecrübeyi yapımını üstlendiğimiz tüm projelere aktarırken güçlü know-how ve değer mühendisliği yaklaşımımız sayesinde yüksek kaliteli, inovatif ve güvenilir hizmetler sunuyoruz.

Bugüne kadar 350’nin üzerinde projeye mühendislik hizmeti vermiş olan Smart Energy’nin Phono Solar ile 2 bin MW’dan fazla güneş enerjisi santrali kurulum tecrübesi bulunuyor. Bu konularda bilgi ve birikimimizi de Solar İstanbul sürecinde gerek standımızda ağırladığımız misafirlerimize ve katıldığımız konferanslardaki katılımcılara aktarma imkanı bulduk. Solar İstanbul 2020 her açıdan verimli bir fuar oldu. Çok değerli görüşmeler yaptık ve önemli işbirliklerini hayata geçirdik.”

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.