Türkiye Jeotermal Kongresi (GT’2020) gelecek yıl 5-6 Şubat tarihinde Ankara’da Bilkent Otel’de gerçekleştirilecek. Kamu, özel sektör ve üniversitelerin yer alacağı kongrede, iki gün boyunca pek çok sunum yapılacak. Kongrenin katılımcılar arası iletişimin gelişmesinde aktif rol alması hedefleniyor.

Türkiye Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ali Kındap, 2018 yılsonu itibariyle Türkiye’nin, 1.238 MW kurulu güçle dünyada jeotermal kapasite büyüklüğü sıralamasında dördüncü sırada yeraldığını belirtti. Kındap, “Türkiye 1 GW Country Club” ülkeleri arasındaki yerini korumaktadır” dedi.

FARKLI DİSİPLİNLER BİRARADA KULLANILMAKTADIR

JESDER Başkanı Ali Kındap, şunları söyledi: “Yeni yüzyılda ürün rekabeti, bilimsel ve teknolojik yetkinlik rekabetine dönüşmüştür. Başta elektronik, enerji, bilişim, uzay, biyomühendislik, organik kimya endüstrileri gibi sektörler, değer yaratan ve toplumsal refaha katkı sağlayan sektörlerdir. Jeotermal sektöründe gelişim için bahsi geçen farklı disiplinler bir arada kullanılmaktadır.

Bu sebeple her sektörü, gelişen her sistemi ve yeniliği kabul etmeli ve adaptasyon sürecimizi hızlandırmalıyız. Bu kapsamda Jeotermal Enerji sektörünün gelecek planının ve teknolojik yeniliklerin konuşulacağı GT’2020 Türkiye Jeotermal Kongresini derneğimiz yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyesi şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katılımları ile 5-6 Şubat tarihlerinde Bilkent Otel’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleri ile düzenleyeceğiz.”

Detaylı bilgi için TIKLAYIN

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.