Young maintenance worker installing solar panels on rooftop

Anahtar teslimi güneş enerjisi santrali kuran Tekno Ray Solar, faaliyet alanına Türkiye’de ilk olan güneş enerjisi santrallerinin bakım ve işletme hizmetini de ekledi. Santralin rutin kontrollerinden, periyodik bakımlarına kadar birçok detayın düşünüldüğü bakım ve işletme hizmeti sayesinde, güneş enerjisi santralinin işletme verimliliği de artıyor. Farklı santralleri tek ekranda izlemeye olanak tanıyan ve 15 saniyede bir veri analizi yapabilen scada ve uzaktan izleme sistemi de bu hizmet kapsamında yer alıyor.

HER SANTRALE ÖZEL HİZMET
Tekno Ray Solar, santrallerin verimliliğini yüzde 12 oranında artırabilen ve işletme ömrünün uzamasını sağlayan bakım ve işletme hizmetiyle 4 farklı bölgede oluşturduğu teknik ekipleri sayesinde 7/24 hizmet veriyor.Bakım ve işletme hizmeti kapsamında; güneş enerjisi santralinin kontrolleri, periyodik bakımları, arızalara anında müdahale, panel temizliği, performans ölçümleri, yedek parça yönetimi gibi detaylı hizmetler sağlanıyor. Bu standart hizmetlerin yanı sıra, projenin fiziki durumu ve santrale zarar verebilecek dış etkenleri de göz önüne alarak çalışmalarını gerçekleştiren Tekno Ray Solar, her santrale özel farklı bir işletme ve bakım hizmeti de sunuyor.

ANLIK MÜDAHALEYE İMKAN TANIYOR
Üretilen elektriğin performansını etkileyen tüm verileri analiz edebilen, hataları eş zamanlı görüp müdahale etme olanağı sağlayan ve bir çok santrali tek bir sistem üzerinden takip edebilen scada ve uzaktan izleme sistemi ise bakım ve işletme hizmetlerinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Scada ve uzaktan izleme sistemine kayıt edilen tüm veriler, Tekno Ray Solar’a ait Bilgi Veri Merkezi’nde depolanarak, uzman analistler tarafından anlık olarak değerlendiriliyor. Anlık olarak müdahalenin yanı sıra, yapılan bu analizler sayesinde yaşanması muhtemel arızaları da önceden tahmin etmek mümkün olabiliyor.

ÖNEMİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ
Tekno RaySolar Genel Müdürü Yardımcısı Mehmet Özenbaş bakım ve işletme hizmetleri ile ilgili “Kurulduğumuz ilk günden bu yana bakım ve işletmenin önemini çok iyi biliyor ve bunu tüm yatırımcılara ve sektör paydaşlarına anlatıyoruz. Tekno Ray Solar olarak bizler ilk günden beri hedefimizde olan bu tam bağımsız ve sadece tesislerin işletmesi konusunda uzmanlaşan yapıyı, 2016 yılı itibariyle hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyor.

KREDİ VE LEASİNG GERİ ÖDEMESİNDE ETKİLİ
Mehmet Özenbaş, şöyle devam ediyor: “Tasarım kriterlerimiz ve kullandığımız ürünlerin yüksek kalite ve üst düzey teknolojik altyapılarına ek olarak, işinde profesyonel bakım ekiplerinin santrallerin ekonomik ömrünü uzatarak, beklenenin üzerinde performans göstermesini sağlıyor. Kullanılan finans araçlarının geri ödemesinin çok önemli olduğunu bilen bir ekip olarak, yatırımcıların uzun vadeli olarak yaptıkları kredi ve leasing sözleşmelerinin güvenilir bir şekilde geri ödenebilmesi için, Tekno Ray Solar olarak yapmakta olduğumuz bakım ve işletme faaliyetleri çok önemlidir. Türkiye’de tek olarak hizmet verdiğimiz, benzerlerinin çok daha üstünde özelliklere sahip scada ve uzaktan izleme sistemi altyapımız sayesinde, finans kuruluşlarının da önümüzdeki dönemlerdeki gelirleri için önemli bir ışık kaynağı oluyoruz.”
Zemine monte ve çatı üzeri anahtar teslimi güneş enerjisi santralleri kurulumu gerçekleştirerek işletme ve bakım hizmetleri sunan Tekno Ray Solar, halihazırda Türkiye’de 60 MW, dünyada ise toplamda 500 MW büyüklüğünde güneş enerjisi santralinin bakım ve işletme hizmetini sağlıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.