Suudi Arabistan'da dünyanın en büyük yeşil hidrojen projesi

Yeşil hidrojen üretim teknolojisi tüm dünyada çekici bir yatırım alanı haline gelirken, Suudi Arabistan dünyanın en büyük hidrojen projesini hayata geçirmeye  hazırlanıyor.

Proje sürdürülebilirlik üzerine odaklı akıllı şehir olarak tasarlanan NEOM şehrinde uygulanacak. Proje günde yaklaşık 650 ton hidrojen ve her yıl 1.2 milyon ton yeşil amonyak üretmeyi hedefliyor.

Projenin 2025 yılına kadar tamamlanması öngörülüyor. Projenin enerji kapasitesi 4 GW olarak belirlendi. Projenin toplam kapasitesinin, pil depolama kaynağı yanısıra bu sisteme entegre edilmiş rüzgar ve güneş enerjisiyle takviye edileceği bildirildi.

Dünyayı yılda 3 milyon ton karbondan kurtaracak

Verilen bilgiye göre, sözkonusu enerji kaynakları ThyssenKrupp tarafından sağlanan elektroliz ünitelerine, Air Products’ın azot üretim teknolojisine ve Haldor Topsoe’den yeşil amonyak üretim ünitelerine entegre edilecek.

Tamamlandığında dünyayı yılda 3 milyon tondan fazla CO2 emisyonundan kurtaracak olan proje aynı zamanda, 700 bin aracın amosfere saldığı emisyona eşit bir boyutta duman ve benzeri kirleticileri de ortadan kaldıracak.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.