Üniversiteler, endüstri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile 27-29 Kasım 2018 tarihinde Hilton İstanbul Bosphorus’da düzenlenecek “SOLARTR 2018” uluslararası konferans ve yenilikçi teknolojiler sergisinden oluşan bilimsel bir etkinlik özelliği taşıyor.

SOLARTR 2018 Başkanı Prof. Dr. Günnur Koçar, zirvenin güneş enerjisi paydaşları tarafından sektörün gelişiminin her açıdan değerlendirilmesi için bir temel oluşturacak şekilde planlandığını söyledi. Koçar, “SOLARTR 2018, tüm tarafları; araştırmacıdan endüstriye, tüketiciden proje şirketine tüm paydaşları bir araya getirerek bilim ve teknolojideki yeni gelişmeleri paylaşmak, entegre çözümler önermek ve güneş enerjisinin elektrik ve termal enerji üretiminde kullanımını arttırmayı amaçlıyor” dedi.

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü’nün (GÜNDER) ev sahipliğinde düzenlenecek olan SOLAR TR 2018 kapsamında yapılacak konferansta şu konular ele alınacak: “Güneş enerjisi teknolojileri (PV, termal) ve yeni trendler, konsantre güneş enerjisi (CSP, CPV), malzeme ve cihazların ölçümü ve karakterizasyonu, güneş enerjisi santralleri, işletme, performans ve güneş enerjisi sistemlerinin güvenilirliği, güneş enerjisi pazarları ve dinamiği, kent planlamada güneş enerjisi, güneş enerjisi ile soğutma, büyük ölçekli güneş enerjisi sistemleri, endüstriyel proseslerde güneş enerjisi entegrasyonu, entegre güneş ve çatı cephe uygulamaları, binaların güneşle yenilenmesi, neredeyse sıfır enerji binalarına ulaşmak için güneş enerjisinin katkısı, enerji depolama sistemleri, hibrid sistemler, derecelendirme ve sertifikasyon prosedürleri, yeni malzemeler ve yeni konseptler, bölgesel kalkınma için düzenlemeler ve fırsatlar, iklim değişikliği ve güneş enerjisi, emisyon ticareti, güneş enerjisi için yenilikçi finansman modelleri sistemler, Ar-Ge, P & D ve gelecekteki işbirlikleri, çevre sağlığı ve güvenliği.”

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.