Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM), güneş ve rüzgar santrali kurulacak yeni yenilenebilir kaynak alanlarını (YEKA) ilan etti. Bu alanlar Aday YEKA olarak duyuruldu.

Geçen yıl gerçekleştirilen biner megavat kapasiteli rüzgar ve güneş YEKA ihalelerinin devamını sağlamak üzere yeni aday YEKA bölgeleri tespit edildi. Buna göre, rüzgar kaynağına dayalı aday YEKA’lar, Saros, Gelibolu ve Kıyıköy olurken, güneş enerjisine dayalı aday YEKA alanları Hatay-Erzin, Niğde-Bor ve Şanlıurfa belirlendi.

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından söz konusu alanlar için detaylı çalışmalara başlandı. Çalışmaların ardından, aday alanlar arasından en uygun bölgeler seçilerek ihale şartnamesi hazırlanacak.

09/10/2016 tarih ve 29852 sayılı Resmi Gazete’de Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği yayımlanmış ve rüzgar ile güneş kaynaklarına dayalı olarak 1000’er MWe bağlantı kapasiteli iki adet YEKA yarışması gerçekleştirilmiş ve yarışmaları kazananlarla YEKA Kullanım Hakkı Sözleşmeleri imzalanmıştı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.