Petrol Ofisi, güneş enerjili istasyon sayısını 5’e ulaştırdı. Bodrum, İzmir, Torbalı, Antalya ve Ankara’daki istasyonlarının çatılarında kurulan güneş enerjisi üretim kapasitesi toplam 258 kWp’ye (kilovat güç) ulaştı.

Petrol Ofisi’nin 2019 yılında Muğla Bodrum’da Paşalılar Petrol (42,075 kWp) ile başladığı güneş enerjili istasyon projesine, daha sonra sırasıyla İzmir Çiğli’de Yaman Petrol (44,28 kWp), Torbalı’da As Mira Petrol (42,24 kWp), Antalya Alanya’da Ali Şahin Petrol (70,62 kWp) ve son olarak da Ankara’da Kadem Petrol (59,40 kWp) eklendi. Proje dahilinde Petrol Ofisi istasyonları elektrik ihtiyaçlarının tamamına yakınını güneş enerjisinden karşılayacak.

YILLIK 426 BİN 368 kWh ELEKTRİK TÜKETİLİYOR

Petrol Ofisi’nin 5 istasyonunun yıllık toplam elektrik tüketimi 426.368 kWh’ye ulaşıyor. Güneş enerjisinden ihtiyaç fazlası üretim olursa şebekeye satılabilecek. İstasyonların yıllık elektrik tüketimi yaklaşık 140 evin bulunduğu bir kasaba ya da mahallenin bir yıllık elektrik tüketimine eşdeğer. Bu sayede yılda 196 tonluk karbon salımının önlendiği tahmin ediliyor.

Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper güneş enerjisi projesinin, Petrol Ofisi’nin felsefesini, ruhunu, standartlarını taşıyan en güzel örneklerden birini oluşturduğunu belirtti. Şiper, “Petrol Ofisi, 79 yıldır olduğu gibi bugün de doğduğu bu topraklara karşı duyduğu sorumlulukla, ülkemize, sektörlerimize ve topluma katkı sağlayacak önemli adımlar atıyor. Sektörlerindeki liderliğin yüklediği misyon ile geliştirmelere, yeniliklere imza atıyor, öncülük yapıyor.

KURULUMLAR SOLARÇATI TARAFINDAN YAPILIYOR

Bu 5 istasyonumuzun elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden elde etmesi de işte bu yaklaşımımızın, felsefemizin bir yansıması ve en güzel örneklerinden biridir. Bu alanda da de lidere yakışır şekilde özen ve titizlikle hareket ettik, en iyisini, en idealini, ileri teknolojiyi hedefledik.

Bu konudaki hedeflerimizi herhangi bir rakamla sınırlamadık. Uygun ve istekli olan, mümkün olan her istasyonumuzun elektrik ihtiyacını güneş enerjisi ile karşılayabilmesi arzusu taşıyoruz” dedi.

Petrol Ofisi istasyonlarının güneş enerjisi sistemlerinin kurulumları, RM İstanbul ve Solarçatı tarafından gerçekleştiriliyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.