PETDER E-Mobilite Geçişi Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri Yenilenen Enerji Vizyonu

Petrol Sanayi ve Emobilite Derneği (PETDER), elektrikli araç şarj hizmetlerini faaliyet alanına ekleyerek sektörel dönüşümüne işaret etti.

PETDER, yenilenen logosu ve dernek adıyla, e-mobilite alanında yeni bir sayfa açıyor.

PETDER’in yeni yolculuğu: E-mobiliteye geçiş

PETDER, 27 yılın ardından, petrol sektöründen elektrikli araç şarj hizmetleri alanına geçiş yaparak önemli bir dönüşüm gerçekleştirdi. Bu geçiş, PETDER’in sektörel adaptasyonu ve yenilikçi yaklaşımının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Logo ve isim değişikliğiyle yenilenme

Dernek, e-mobilite sektörüne adım atarken, bu yeni dönemi simgelemek üzere logosunu ve adını da yeniledi. Yeni logo ve “Petrol Sanayi ve Emobilite Derneği” ismi, PETDER’in genişleyen faaliyet yelpazesini yansıtıyor.

Başkan Ahmet Erdem’den açıklamalar

PETDER Başkanı Ahmet Erdem, derneğin stratejik yön değişikliği ve gelecek vizyonunu vurgulayan bir açıklama yaptı. Erdem, “Derneğimiz, gelişen teknolojilerle birlikte elektrikli araç şarj hizmetinterpre ve gelecekte ulaşımda ve taşımacılıkta hidrojen teknolojisinin sanayileşmesi gibi alanlarda faaliyet gösterme kararı almıştır” diyerek, PETDER’in sektörel adaptasyonunu ve yenilikçi yaklaşımını vurguladı. E-mobiliteyi derneğin ana faaliyet alanlarına eklediklerini belirten Erdem, PETDER’in akaryakıt dağıtım sektöründe geniş bir temsil gücüne sahip olduğunu ve e-mobilite ile alternatif yakıt sektörlerinde de aktif bir rol oynamaya devam edeceğini ifade etti. Bu girişimlerle, PETDER’in sektördeki liderliğini pekiştireceği ve yenilikçi enerji çözümleri alanında öncü bir rol oynayacağı anlaşılmakta.

PETDER E-Mobilite Geçişi Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri Yenilenen Enerji VizyonuPETDER’in sektörel geçmişi ve üye kuruluşları

PETDER, 23 Eylül 1996 tarihinde kuruldu, petrol ürünlerinin (akaryakıt, yağlama yağları, LPG) üretimden tüketime kadar olan süreçler üzerine odaklandı. Kuruluşun üyeleri arasında Alpet, Aytemiz, Belgin, BP, Castrol, Exxon Mobil, GO, Güzel Enerji Akaryakıt, Opet, Petline, Petrol Ofisi, Shell, Shell & Turcas, Socar Türkiye, Total Energies ve TP gibi sektörün önde gelen şirketleri yer alıyor. PETDER, sağlık, emniyet ve çevre konularında da aktif çalışmalar yürütmekte, özellikle “Atık Motor Yağlarının Yönetimi Projesi” ve “Bir Varil Bir Ağaç” çevre projesi gibi önemli inisiyatiflerde bulunmakta.

Faaliyetleri, rekabet ortamının gelişimini desteklemek, sektör sorunlarına çözüm bulmak, yüksek SEÇ-G standartları oluşturmak, sektöre ve kamuoyuna güvenilir bilgi sağlamak, ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi birikimini geliştirmek gibi geniş bir yelpazeyi kapsamakta.

PETDER, 2022 yılında e-mobiliteyi ana faaliyet alanlarına ekledi. Bu yeni odak, derneğin sektördeki gelişmelere adaptasyonunu ve geleceğe yönelik stratejilerini ortaya koyuyor. PETDER Başkanı Ahmet Erdem’in vurguladığı gibi, dernek, akaryakıt ve e-mobilite sektörlerindeki gelişmelerle birlikte ülkeye katkıda bulunmayı ve sektörü daha ileri seviyelere taşımayı hedeflemekte​​.

19 yıl içinde toplanan 302.819 ton atık yağ ve 2022 yılında toplanan 4.638 ton atık yağ ile PETDER, atık yağ yönetimi ve çevre bilincini artırmada önemli bir rol oynamakta​​.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.