Omsan Logistic

OYAK Grubu şirketlerinden Omsan Logistics, karayolu, denizyolu, havayolu ve demiryolu gibi farklı taşıma modları kullanan intermodal taşımacılık yapan Avrupa’nın köklü lojistik firması METRANS ile ortaklaşa kurduğu yeşil hattın ilk treni yola çıktı.

Türkiye’nin demiryolu ihracatını artırmayı amaçlayan proje kapsamında konteynerlar trenle Slovakya’nın Dunajska Streda şehrindeki METRANS Terminali’nden İstanbul Halkalı Tren İstasyonu’na doğru hareket etti.

Türkiye’nin demiryolu üzerinden ihracat gelirini artırma hedefine hizmet eden projeden Omsan Logistics ve METRANS ile ticari akışları olan tüm kurumlar faydalanabilecek. Halkalı ile Dunajska Streda arasındaki seferler Eylül ayından itibaren düzenli şekilde ve karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. Proje sayesinde Dunajska Streda’da bulunan 280 bin metrekarelik terminal ile Slovakya üzerinden Çekya, Macaristan, Avusturya, Polonya, Almanya ve Hollanda gibi ülkelere intermodal hizmet sunulacak.

İlk trenin seferine başlaması nedeniyle Streda Terminali’nde düzenlenen törene, Türkiye’nin Slovakya Büyükelçisi Yunus Demirer, Omsan Logistics Genel Müdürü Cömert Varlık ve METRANS Group CEO’su Peter Kiss katıldı.

2 milyonu aşkın ağacın dengeleyebileceği karbon salımı engellendi

Omsan Logistics, İstanbul – Slovakya arasında açılan hat sayesinde gelecek yıl sonuna kadar, 450 bini aşkın ağacın telafi edebileceği miktarda karbon salımını önlemeyi hedefliyor.

Omsan Logistics yeşil

‘Dijital Karbon Ayak İzi Hesaplama’ uygulaması aracılığıyla yapılan hesaplamalara göre, 2021 yılında Omsan Logistics’in gerçekleştirdiği operasyonlarda demiryolu hattı kullanımı ile 2 milyon 220 bin 154 ağacın dengeleyebileceği karbon salımına eşdeğer tasarruf sağladı. AB Yeşil Mutabakatı ile lojistik firmalarının gerçekleştirdiği emisyon azaltımına katkı sağlayan projeler büyük önem kazandı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de demiryolu ile gerçekleştirilen toplam taşımalar içerisinde yüzde 10’un üzerinde pay alan Omsan Logistics’in 15 adet lokomotif ve 500’den fazla vagondan oluşan filosuyla bu alanda hizmet veriyor. Şirket bir diğer taşıma modu olan denizyolunda da gerek öz mal gerekse kiralık gemilerle yürüttüğü operasyon hacmini yaklaşık sekiz katına çıkarttı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.