Enerjisa kadınlarına eğitim

Rüzgar enerjisi alanında kadın istihdamını destekleyen ve enerji sektörüne farklı bakış açıları kazandırarak birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Nordex Türkiye, Enerjisa Üretim ile Kayseri’de kurulacak olan Erciyes RES Projesi’ne ilave olarak yeni bir işbirliği daha gerçekleştirdi.

Enerjisa Üretim’in Hukuk, Satın Alma, Santral İşletmeleri, Kurumsal İletişim gibi farklı bölümlerinde görev alan 21 kadın çalışanı için 22-24 Şubat 2022 tarihleri arasında İzmir Nordex Servis ve Teknik Eğitim Merkezi’nde  rüzgar türbini teknik eğitimi düzenlendi.

Nordex Türkiye Eğitim Ekibi tarafından hazırlanan ve organize edilen eğitimin ilk iki gününde teknik ve teorik bölümlerin anlatılmasının ardından, rüzgar türbinlerini yakından inceleyebilmek için Vega Enerji’ye ait Çeşme Rüzgar Enerjisi Santraline ziyaret gerçekleştirildi. Katılımcılar, eğitimin son gününde katılımcılar TPI Composites Sasalı Kanat Fabrikası ve İzmir Nordex Servis ve Teknik Eğitim Merkezi’nde hem kanat üretim süreçlerini, hem de rüzgar türbin teknik ekipmanlarını ve eğitim simülatörlerini yakından tanıma fırsatı buldular.

Nordex Türkiye Genel Müdürü Habib Babacan: “Sektördeki kadın istihdamını destekliyoruz”

Bu programda, Enerjisa Üretim’deki kadın çalışma arkadaşlarımıza rüzgar enerjisi sektörüyle ilgili teknik bilgilerin yanısıra, eğitim anlamında Nordex Türkiye’de neler yapıldığı, sahalardaki güvenli çalışma koşulları ve detaylı rüzgar türbin bileşenleri hakkında bilgiler verildi. Program kapsamında, santrallerini ve kanat üretim tesislerini katılımcılarımıza açan Vega Enerji’ye ve TPI Composites’e de desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Bu programla, Enerjisa Üretim’in yenilenebilir enerjide özellikle rüzgar alanındaki hedeflerinin gerçekleştirilmesinin desteklenmesi ve Enerjisa Üretim’de çeşitli bölümlerdeki kadın çalışma arkadaşlarımızın teknik bilgilerinin arttırılması hedeflendi.

Bu eğitimlerin enerji sektöründe kadın istihdamının arttırılmasının desteklenmesi ve sektördeki kadın çalışanların kariyerlerinde daha üst görevlere gelebilmesi açısından önemli olduğu düşünüyoruz. Ayrıca bu vesile ile başta enerji sektöründe çalışan kadınlar meslektaşlarımız olmak üzere, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.” diye konuştu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.