Yeşil Tepsi Projesi Biyobazlı malzemelerle karbon ayak izi azaltım McDonalds Türkiye sürdürülebilirlik iş birliği

Sürdürülebilir geleceğe katkı: Geri dönüştürülmüş tepsiler ön planda

McDonald’s Türkiye, çevre dostu çözümler geliştirerek sürdürülebilirlik yolunda yeni bir adım attı. “Yeşil Tepsi Projesi” ile geri dönüştürülmüş, biyobazlı ve çevreye dost malzemelerden yapılan tepsiler kullanıma sunuldu. Levent restoranında pilot uygulama şeklinde başlatılan proje, karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor.

Yeşil tepsi projesi: Biyobazlı malzemelerle karbon ayak izi azalmış tepsiler

Yeşil Tepsi Projesi kapsamında, BIMBO QSR Türkiye’nin geri dönüştürülmüş ekmekleri Sem Plastik tarafından ileri dönüştürülerek tepsi haline getirildi. Ayrıca, PM Biomaterials tarafından geliştirilen bioplastik hammaddeler, tepsilerin %40 oranında biyobazlı malzeme içermesini sağlıyor. Bu yenilik, karbon ayak izinde %50 oranında bir azalma sağlama potansiyeli taşıyor.

Yeşil Tepsi Projesi McDonalds Türkiye sürdürülebilirlik iş birliği Biyobazlı malzemelerle karbon ayak izi azaltımBirleşmiş Milletler hedefleriyle uyumlu

Proje, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden 17. hedef olan ‘Amaçlar için Ortaklıklar’ ile uyumluluk gösteriyor. McDonald’s Türkiye, PM Biomaterials, BIMBO QSR Türkiye ve Sem Plastik arasında geliştirilen bu iş birliği, Türkiye’de şirketler arasında sürdürülebilirlik odaklı bir model oluşturuyor.

McDonald’s Türkiye’nin sürdürülebilirlik çalışmaları

1986 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren McDonald’s, 270’i aşkın restoranı ve 7500’e yakın çalışanı ile hizmet vermeye devam ediyor. Ürünlerinin %98’ini yerel tedarikçilerden temin eden firma, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda birçok yenilik gerçekleştiriyor. Yeşil Tepsi Projesi, bu hedeflere yönelik önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

Projenin geleceği

Pilot uygulama ile elde edilecek sonuçların analiz edilmesinin ardından projenin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. McDonald’s Türkiye, bu gibi uygulamalarla sektörde çevreye duyarlılığın artması ve dönüşümü hızlandırmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.