Kocaer Çelik

Kocaer Çelik, Aydın Kuyucak’ın Horsunlu-Ortakçı Köyü’nde toplam 10 bin 844 hektarlık alana sahip Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su Sahası Ve İşletme ruhsatı aldı.

Şirket, ruhsat sahasında birinci faz olarak 24 MW’lık Jeotermal Enerji Santrali (JES) yatırımı için fizibilite çalışmalarına başladı.

Tükettikleri elektrik enerjisinin tamamını kendi ürettikleri yenilenebilir enerjiden karşılamayı hedeflediklerini belirten Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, “Ege Bölgesi’nin en büyük çatı üzeri GES’lerinden birine sahibiz. Hali hazırda tükettiğimiz elektrik enerjisinin yüde 33’ünü kendi ürettiğimiz temiz enerjiden karşılıyoruz.

Stratejik büyüme alanı olarak seçtiğimiz enerji sektöründe, temiz enerji üretim kaynaklarımızı jeotermal enerji ile çeşitlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarımızı tek çatı altında toplayarak daha etkin yönetimini sağlamak amacıyla %99’u Kocaer Çelik A.Ş.’nin iştiraki olan Kocaer Enerji A.Ş. adıyla yeni bir şirket yapılanmasını gerçekleştiriyoruz.

Kocaer Çelik YK Başkanı Hakan Kocaer: “Elektriğimizin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerjiden karşılayacağız”

Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer
Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer

Horsunlu Jeotermal Santral birinci faz yatırımlarımızın tamamlanmasının ardından kendi ihtiyacımızın tamamını karşılamamızın yanı sıra büyük bir kapasiteye ulaşmayı planlıyor ve bu kapasiteyi de ulusal elektrik dağıtım sisteminde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Fizibilite ve yatırımların tamamlanmasının ardından, yaklaşık 120 MW’lık güneş enerjisine eşdeğer 24 MW’lık Jeotermal Enerji Santralimiz (JES) ile elektrik tüketimimizin %100’ünü yenilenebilir kaynaklar ile karşılayacağız. Bu yatırımımız ile elektrik kaynaklı sera gazı emisyonlarımızı yenilenebilir enerji üretimlerimiz ile sıfırlayacağız” dedi.

Türkiye’nin en büyük çelik profil ihracatçıları arasında yer alıyor

Kocaer Çelik 560 milyon dolardan fazla cirosu ve 435 milyon dolar ihracat tutarı ile Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri ve çelik profil ihracatçıları arasında yer alıyor. İzmir Aliağa’da toplam 280 bin metrekare alanda 800.000 ton/yıl kapasiteli 3 Çelik Profil Fabrikası, 100.000 ton/yıl kapasiteli Galvaniz Fabrikası, 120.000 ton/yıl kapasiteli Çelik Servis Merkezi ve 15 milyon kWh/yıl kapasiteli yenilenebilir enerji üretim tesisi (GES) ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Bureau Veritas tarafından yapılan; çevre, enerji, sera gazı, su, iş sağlığı ve güvenliği yönetiminin de aralarında bulunduğu 12 farklı kategoride Green Check – Yeşil Kontrol Belgesi denetiminden geçen Kocaer Çelik en üst seviye olan Green Check Gold sertifikasını Demir Çelik sektöründe alan ilk şirket oldu.

Şirket aynı zamanda tasarımdan işletme aşamasına kadar tüm süreçlerde sürdürülebilir stratejiler ve verimliliğin ön planda tutulduğu Galvaniz fabrikası ile de Amerika Yeşil Binalar Derneği (USGBC) tarafından verilen LEED Gold sertifikasına layık görüldü. Kocaer Çelik Galvaniz Fabrikası Türkiye’de bu sertifikaya sahip sektörünün ilk ve tek şirketi oldu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.