Doğuş Çay Yönetim Kurulu Üyesi Harika Karakan Batallı

Karbon salımını azaltmak hedefi ile güneş enerjisi üretim paneli fabrikası kurarak fabrikalarının çatılarına ve arazilerine bu panelleri yerleştiren Karakan Holding, ülkenin gelecekteki güneş enerjisi yatırım potansiyelinin daha da artacağına inanarak yaklaşık 70 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

Karakan Holding şirketlerinden Doğuş Çay Yönetim Kurulu Üyesi Harika Karakan Batallı yaptığı açıklamada, Karakan Enerji projesi ile hem sürdürülebilir bir çevre sunmaya yardımcı olacak hem de GES projelerinin büyümesine katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Doğuş Çay YK Üyesi Harika Batallı: “Afyon’da yatırımımız 10 milyon doları aştı”

Batallı, “Çevreyi değerli bir hazine olarak gören ve tüm canlıların yararını gözeterek en iyi şekilde korunması gerektiğine inanan bir şirket olarak, üretimimiz sırasında açığa çıkan karbon salımını azaltma hedefi ile fabrikalarımızın çatısına ve arazilerimize saha kurulumu 70 MW kendi panel tesisimiz ise 300 MW’yi aşacak şekilde güneş enerjisi panel üretim hatları kurduk. Aynı zamanda Afyon’da 10 milyon doları aşan güneş enerjisi üretim paneli fabrikamızla birlikte toplam yatırımımız 70 milyon doları buldu. Böylece kendi enerjimizi üretir hale geldik” diye konuştu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.