Kanyon AVM, CK Enerji’den Yenilenebilir Enerji Sertifikası aldı

İstanbul Avrupa Yakası’ndaki Kanyon Alışveriş Merkezi, sıfır karbon emisyonu hedefi doğrultusunda CK Enerji iş birliği ile Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) aldı.

CK Enerji’den yapılan açıklamaya göre, yıllık 20 milyon kilovatsaat elektrik tüketimi olan Kanyon, bu sertifika ile enerjisinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşılayacağını taahhüt etti. Kanyon, bu taahhütle bu yıl elektrik tüketimi kaynaklı karbon emisyonunu sıfırlamış olacak.

Kanyon 2021 yılında elektriğin tamamını güneşten karşılayacak

Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Enerji Grup Koordinatörü Utku Guruşçu, toplumun her kesiminde sürdürülebilirliğe verilen önemin arttığını kaydetti.

Türkiye’de enerji sektörünün öncü kuruluşu olarak bu süreçte de müşterilerinin yanında yer alarak çevresel sürdürülebilirlik politikalarına destek verdiklerini ifade eden Guruşçu, ‘Üretilen her birim elektriğin, kaynağından başlayarak takip edilmesini ve nihai tüketiciye kadar izlenebilmesini sağlayan Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikasını CK Enerji olarak müşterilerimiz için temin ederken yeşil enerjinin her geçen gün öne çıkmasını sağlıyoruz. Bu kapsamda iş birliği yaptığımız Kanyon, 2021 yılında tükettiği elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından, güneşten karşılayacak.” değerlendirmesinde bulundu.

I-REC elektriğin yenilenebilir kaynaklarından üretildiğini belgeliyor

RECs International tarafından geliştirilen I-REC, elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belgeleyen uluslararası sertifikasyon sistemini ifade ediyor. Güneş, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal ve biokütle gibi yenilenebilir enerji tesislerinde üretilen her bir megavatsaat elektrik karşılığında sertifika oluşturuluyor.

I-REC sahibi olmak için belirli gereklilikleri yerine getiren üretim tesisleri, I-REC tarafından oluşturulan veri tabanına kaydolarak üretimlerine karşılık gelen yenilenebilir enerji sertifikalarını elde ederken elektrik üretim veya satış şirketleri de bu sertifikaları elektrikten ayrı olarak satma hakkına sahip olabiliyorlar. Yıllık tüketimi 1200 kilovatsaat ve üzerinde olan serbest tüketiciler, I-REC sertifikası için başvuru yapabiliyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.